Els supermercats locals acullen l’11a edició del Gran Recapte d’Aliments

1683
Gran Recapte d'Aliments

Els supermercats locals estan acollint, des d’ahir i fins aquest vespre, l’11a edició del Gran Recapte d’Aliments. Amb l’ajuda dels voluntaris i voluntàries, un gran nombre de clients està col·laborant amb aquesta iniciativa que afavoreix les persones en situació de vulnerabilitat. Tot i que la campanya demana principalment oli, conserves i llet, la gent també està oferint pasta, arròs, galetes, aliments per a nadons i, fins i tot, torrons.

Els establiments martorellencs que hi participen són Carrefour, Lidl, Consum, Dia, Mercadona i Caprabo. En aquest últim, l’Àngela Perelló ha fet de voluntària junt amb les seves filles. “És el tercer o quart any que ho fem. Normalment estem treballant i estudiant i no podem col·laborar en gaires actes, per això hi participem els dissabtes. És una manera fàcil d’ajudar”, explica.

Al Mercadona, el Víctor Sánchez, un dels voluntaris més joves, s’ha estrenat al Gran Recapte aquest any. “És la primera vegada que hi participo i m’ha sentat molt bé ajudar”, admet. En canvi, al Carrefour, la Mònica López assegura que “ja fa anys” que hi participa i que aquest és el seu “gra de sorra” per intentar arreglar el seu entorn. Al mateix supermercat, el Víctor Morilla considera que és una experiència “molt gratificant”. “Només has de veure, per exemple, la cara que tenen els nens quan venen a donar-te alguna cosa… això no té preu”, afirma.

Àngela Perelló, Víctor Sánchez, Mònica López i Víctor Morilla, voluntaris

Aquest vespre acabarà la segona i última jornada del Gran Recapte. El coordinador del Banc dels Aliments al Mercadona de Martorell explica què passarà després: “Hi ha un magatzem molt gran a Barcelona i, des d’allà, es distribueixen els aliments a tota Catalunya, a entitats com Creu Roja o Càritas”, comenta. Després, aquestes entitats solidàries fan arribar els productes a les persones més vulnerables.

Joan Mestres, coordinador del Banc dels Aliments a Mercadona Martorell

Tot i que la campanya de recollida d’aliments acaba avui, caldrà esperar uns dies per saber la xifra total que s’ha recaptat a Martorell i si s’ha superat la de l’any passat, 17 tones.