El coach Fabio Gallego suggereix eines per silenciar la ment i millorar el potencial humà

1085

Dins el cicle Lletres i Salut de la Biblioteca Martorell, aquesta tarda s’ha presentat el llibre Guiar y transformar nuestra mente de Fabio Gallego. Una guia pràctica per ser més conscients, millorar la qualitat de vida i desenvolupar el nostre potencial a través d’eines pràctiques per tenir bons hàbits, donar força a la memòria i viure amb emocions positives d’alt rendiment. Hi ha assistit el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera. La presentació ha anat a càrrec del professor de ioga del Centre Integral d’Esport i Salut (CIES), Toni Naranjo.

Fabio Gallego és semiòleg, coach i estratega, amb més de 20 anys d’experiència entrenant, assessorant i investigant l’àmbit de la ment humana, l’aprenentatge, la creativitat i el potencial humà. Assessora empreses, directius, polítics, mestres, advocats, jutges i tota mena de professionals.

L’autor ha definit el llibre com “un manual d’instruccions per fer servir la ment, ser més conscients i millorar la nostra qualitat de vida”. Eines pràctiques per facilitar la feina, estudis i la planificació del dia a dia. Trucs i estratègies “per fer que les emocions es converteixin en un motor d’energia”.

Aprendre a silenciar la ment
Moltes persones viuen “amb la ment sobresaturada d’emocions” i han d’aprendre a “restablir-la” per tal d’afrontar inquietuds i augmentar el seu potencial. La meditació diària és, segons Gallego, una bona forma “d’aturar la ment”. El coach recomana un minut diari de concentració en la nostra respiració o escanejar cada part del cos mentalment sense plantejar-se res més. “Aquest exercici ajuda a silenciar la col·lapsada ment per a que deixi de preocupar-se pel passat o el futur i se centri en la realitat actual”, ha dit.

Nous hàbits de vida
Aprendre a silenciar la ment és clau per poder assolir nous hàbits de vida, segons l’autor. La meditació requereix “un esforç que les nostres neurones aprofiten per obrir noves connexions”. Entrenar el cervell “ajuda a obrir nous solcs neurals que ens permetran canviar allò que volem, independentment de l’edat que tinguem”. El secret és aprendre a “acceptar l’error i obrir la zona de confort que permeti fiançar noves maneres de fer”, ha afirmat.

Enfortir la memòria
En acabar el dia, Gallego recomana rebobinar i fer un repàs mental del què ens ha succeït. No es tracta de recrear-se en les preocupacions, simplement fer “un recompte d’actes”. Aquest exercici mental diari “ajuda a la nostra memòria. “La pràctica sistemàtica de l’activitat mental fa que puguem prevenir moltes malalties físiques i mentals. Millora la nostra activitat com a éssers humans, ens ajuda a ser més creatius, tenir major capacitat de retenció, processar la informació amb més agilitat i comprensió per poder reutilitzar-la”, ha subratllat.

Dibuixar un mapa mental
Per a aquelles persones que necessiten gestionar grans quantitats d’informació, el coach suggereix dibuixar mapes mentals, és a dir, “un diagrama que representa paraules, idees o tasques disposats al voltant d’una paraula clau o idea central”. Els mapes mentals “imiten el funcionament cerebral d’emmagatzematge de la informació” i es fan servir per a la generació, visualització, estructura i classificació d’idees. Ajuden a l’estudi, planificació, organització i resolució de problemes.