Salva Ferrer: “No recordava que necessités tant sortir per Martorell”

1082

El jugador martorellenc de l’AC Spezia Salva Ferrer ha tancat el seu primer curs a la Sèrie A, el segon a Itàlia, i es prepara per al tercer consecutiu en què tornarà a defensar-se a la màxima categoria italiana. Ferrer ha tingut temps per descansar i trepitjar Martorell abans de tornar a marxar i seguir fent gran la seva aventura. El jugador martorellenc ha fet balanç del curs 2020-2021 als micròfons de Ràdio Martorell, a pocs dies per començar-ne el següent.

Com ha estat aquesta temporada per a tu, amb el debut a la Sèrie A?

A trets generals ha estat mot, positiu, l’equip s¡’ha salvat i poca gent apostava per nosaltres. L’any passat van ascendir tres equips a Sèrie A i nosaltres vam fer-ho com a tercers classificats, i teníem tots els números per baixar, però ha estat tot el contrari. Som els únics que ens hem salvat, hem donat una molt bona versió i hem plantat cara als grans jugant bé la pilota, així que estic molt satisfet de l’equip.

L’AC Spezia ha estat l’únic club dels tres que vau pujar a salvar-vos, però què diries que ha estat el més difícil del primer curs?

SF-Personalment, les lesions, perquè n’he patit una important que se’m va allargar bastant i que venia donada per les dues temporades pràcticament seguides que hem fet i en què ha hagut una gran càrrega de partits (recordem que vam acabar el 25 d’agost el playoff i només vam tenir dues setmanes per preparar el nou curs). Però pel que fa a l’equip, només ha estat una jornada en posicions de descens, la resta hem estat salvats, així que tan debò tots els anys fossin així, perquè ha estat un any prou regular.

Després de veure com ha provat a l’equip i a tu mateix estar a la Sèrie A, creus que les expectatives que us havíeu posat s’han complert?

La meva idea quan vaig arribar a Itàlia era arribar a la Sèrie A i el somni va complir-se molt ràpid,. Tot just quan estàvem celebrant el playoff d’ascens ja vam haver de plantejar-nos noves metes, i la següent era mantenir-nos-hi. Haver-ho aconseguit ha estat un somni i no podia imaginar dos anys millor. Si m’ho haguessin dit quan vaig arribar a Itàlia, no m’ho hagués cregut. Ara toca seguir plantejant nous objectius i seguir defensant l’AC Spezia allà on anem. Diuen que el segon any a Sèrie A és el pitjor, tot i que el primer és difícil. Les males llengües diuen que en el primer hem tingut sort i que en el segon anirà pitjor i espero desmentir-les (riu).

Has passat uns dies per casa, de vacances, com ha estat tornar a Martorell després d’una temporada tan estranya?

Sí, he pogut estar-hi, i ja no recordava la sensació, va ser increïble. Han estat uns dies increïbles, perquè no recordava que necessités tant el simple fet de sortir a prendre alguna cosa a les terrasses de Martorell. Ara es fa dur tornar a casa després d’un mes, però esperem que amb les vacunes pugui venir més sovint, com vaig fer el primer any que vaig estar a Itàlia, intentaré venir un cop al mes.

Parlant de competicions internacionals, Espanya i Itàlia han arribat a una de les semifinals de l’Eurocopa 2020. Et sorprèn que hi siguin? Com veus aquest enfrontament?

No em sorprèn que cap de les dues seleccions hi hagi arribat, potser no eren de les favorites i recordem que són competicions que es juguen a un partit, excepte la fase de grups, i pot passar qualsevol cosa. Has d’estar molt concentrat i qualsevol error es paga molt car. Seleccions com Portugal o França estan fora i d’altres que no eren favorites estan jugant les semifinals. D’aquest partit espero que sigui molt competit. Es trobaran dos equips molt regulars (Itàlia) i un altre (Espanya) que té molt de nivell. Si Espanya juga a un bon nivell podrà plantar-li cara. Totes dues seleccions tenen jugadors de molta qualitat i molt joves. Veurem a qui li afecten més els nervis.