La professional del CSMA, Paz Cué, reconeguda pel Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya

836

Paz Cué Piedra, treballadora social del Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) de Martorell de l’Hospital Sagrat Cor, ha estat distingida amb la Medalla d’Or del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, en la categoria de Significació del treball social en el moment actual. L’entrega del guardó va tenir lloc ahir a Barcelona, en el marc de la commemoració del Dia Mundial del Treball Social.

Des de 1984, Paz Cué treballa al CSMA de Martorell i està vinculada a l’Hospital Sagrat Cor de Martorell des de fa més de 20 anys. Així, de la seva tasca professional destaca la seva aportació al treball social en la salut mental, un àmbit pioner que forma part de la història del treball social a Catalunya.

La treballadora social ha dit que és una persona “entregada a la feina”, que la viu “amb passió i sense llençar la tovallola, malgrat l’època de crisi”. Per a ella, “és un orgull personal i professional rebre aquest guardó que valora, no només la meva tasca, sinó la de tots els treballadors socials que lluiten dia a dia perquè es reconegui la salut mental com a una especialitat més”. Paz Cué també ha destacat que “és un premi compartit amb tots els professionals que acompanyen les persones amb malaltia mental i els seus familiars d’una manera integral”.

En l’acte, també es va reconèixer la tasca desenvolupada per les treballadores socials Rosa Barenys i Montserrat Bacardit, en la categoria de Trajectòria professional. Es va comptar amb la intervenció de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa; la Segona Tinenta Alcaldessa de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz; la diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos; i la degana del Col·legi de Treball Social, Núria Carrera.