600 nens i nenes participen al 3r Congrés de Ciència a l’Escola al Centre Cultural

994

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa ha inaugurat, aquest matí, el tercer Congrés de Ciència a l’Escola que promou el el Centre de Recursos Pedagògics de Martorell. Durant tres dies, alumnes d’entre 3 i 12 anys, aprofundiran en el món de la ciència i compartiran treballs que han elaborat a les aules amb la resta d’escoles participants.

600 nens i nenes dels centres educatius de la zona del Baix Llobregat Nord (Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires) participen des d’avui fins dijous al Congrés de Ciència a l’Escola a l’auditori del Centre Cultural.

En l’acte d’inauguració Fonollosa ha explicat que “quan era petit tenia un professor que deia que la ciència té dos secrets: la curiositat, com a motor de qualsevol investigador, i que tota causa té un efecte. Són dues màximes a l’hora d’investigar i que ens pot servir al llarg de la vida. Que aquest congrés us serveixi per aprendre i per compartir el coneixement”. L’alcalde ha estat acompanyat per la regidora de Participació, Comunicació i Cooperació de l’Ajuntament, Míriam Riera.

La inspectora d’Ensenyament, Dolors Gispert, ha assegurat que “aquest congrés és una oportunitat perquè l’alumnat comparteixi el que ha après a les aules. Necessiteu entendre el perquè de les coses i ho podeu fer descobrint, manipulant i equivocant-vos. I el més important, ens demostrareu que es pot fer ciència a l’escola i esdevenir petits científics, grans investigadors i excel·lents comunicadors”.

Tercera edició, la consolidació
Esther Fort, representant del Centre de Recursos Pedagògics de Martorell, explica que “el Congrés de Ciència a l’Escola té l’objectiu de posar a l’abast dels centres del nostre entorn les eines i infraestructura necessàries per difondre tot el treball que s’està portant a terme en l’àmbit de l’observació, la recerca i l’experimentació”.

Després de dues edicions exitoses Fort reconeix que “aquest any és la consolidació de la proposta i des de les escoles ho treballen molt bé”. Quan acabi el Congrés se’ls farà entrega d’un diploma a tots els alumnes participants.

En aquest congrés hi participen tretze centres educatius de la zona, quatre d’ells, de Martorell. L’Escola Vicente Aleixandre ha obert el congrés amb la presentació del treball Coneixem els sentits, seguit del Col·legi La Mercè, amb el treball La creació de la Terra. Dimecres serà el torn de l’Escola José Echegaray, amb el treball Què passarà amb el nostre globus? i, dijous, tancarà el Congrés l’Escola Juan Ramon Jiménez amb un monogràfic de l’Arc de Sant Martí.