El Punt de Trobada s’adherirà dissabte a la campanya ‘Dóna la cara per la Salut Mental’

1177

El Club Social “Punt de Trobada” de l’Associació de Familiars amb Malaltia Mental del Baix Llobregat Nord s’adherirà aquest dissabte a la campanya No facis com si res, dóna la cara, que promou el col·lectiu Obertament. Durant la celebració del VI Torneig de Futbol Sala Inclusiu es convidarà els participants a fer una fotografia amb missatges per evitar l’estigmatització de la malaltia. La cita serà al Pavelló Esportiu Municipal durant tot el matí.

La campanya No facis com si res, dóna la cara la promou el col·lectiu Obertament per tal de lluitar contra l’estigma en salut mental. Amb la idea de crear un Mapa Antiestigma de Catalunya, es proposarà a tothom qui assisteixi al Pavelló que es faci una fotografia amb cartells que tenen missatges normalitzadors de la situació de les persones amb malaltia mental. Aquestes imatges es mostraran també al web www.obertament.org.

Arriba el VI Torneig de Futbol Sala Inclusiu
La iniciativa es durà a terme a la mitja part de la VI edició del Torneig de Futbol Sala Inclusiu, que es celebrarà dissabte al Pavelló Esportiu Municipal des de les 09.00 a les 14.00h. Setze equips –alguns dels quals composats per persones amb problemes de salut mental- i un mínim de 5 persones cadascun s’han inscrit a l’edició d’enguany, i disputaran un mínim de 2 partits entre la Fase Eliminatòria i la fase Final o la Lligueta de Consolació. Un d’aquests equips serà el de l’Ajuntament de Martorell, en el que hi prendran part regidors dels diferents grups polítics representats al consistori. A més, prop d’una trentena de voluntaris formen part de l’organització, i diverses entitats i establiments també hi col·laboren.

El torneig serà apadrinat pel periodista esportiu de Televisió de Catalunya Àlex Castells, i pretén generar, a través del foment de la pràctica esportiva, un espai inclusiu on tothom hi tingui cabuda i en el que la diversitat sigui un valor afegit. D’aquesta manera, el Club Social vol potenciar un suport que trenqui la situació d’aïllament i de discriminació que poden patir els seus usuaris.