Energia, sensibilitat i diversió, ingredients de Pentina el Gat en concert

1596

Pentina el Gat puja a l’escenari del PAS Petit aquest dissabte, 23 de juliol, a les 20.00h, al pont del Diable. Música per tota la família, grans i petits, perquè la cultura, la música i la festa son imprescindibles. Un concert enèrgic, sensible i divertit arriba a la nostra ciutat.

Després de gairebé 25 anys, més de 2.000 actuacions i 21 espectacles estrenats, saben de que parlen. La connexió amb tothom serà recordada durant molt de temps. Pentina el Gat presenta un directe participatiu apte per a totes les edats. Gaudireu de cançons i jocs on el sarau hi serà present en tot moment, cantant, jugant i ballant des de la cadira, comenta Sam Atencia, saxo i veu de la formació musical.

Ens espera una festa per a tota la família, oi Sam?

Sempre mirem de fer espectacles familiars, enfocats als nens i nenes, però també als acompanyats adults, perquè també tenen dret a passar-s’ho bé. El llenguatge és un, perquè sigui accessible a tothom, però la idea és que tots en gaudeixin.

A més feu participar al públic amb jocs i coreografies.

Mirem que sempre hi hagi un feedback. Estem acostumats a donar i a rebre. Quan més rebem més donem. El joc, el ball i el cant són present des del primer minut als nostres directes.

Ja porteu uns anys rodant, des de 1998. Com va néixer la formació?

Al febrer de l’any vinent farem 25 anys. Ens diem Pentina el Gat perquè quan ens vam conèixer érem molt joves i, ja se sap, qui no té res a fer el gat pentina. Començàvem en el món de la música i alguns en el de la interpretació. Volíem treballar i construir alguna cosa en aquest àmbit, i vam fer aquest grup amb expectatives humils i incertes, ja que moltes vegades els grups també depenen de la química entre els seu components.

Qui trobarem dalt de l’escenari i quin és el paper de cada integrant?

A Martorell vindrem quatre persones. En Xef Vila a la bateria, en Pol Soler al teclat i veu, la Sílvia Dotti veu i mestra de cerimònies, i jo amb el saxo i veu. Per nosaltres la música sempre ha de ser 100% en directe. Li donem molt de valor perquè fa que tot sigui molt més orgànic. Respectem els artistes que porten coses gravades, cadascú és lliure de fer el que cregui, però nosaltres defensem aquesta idea més artesanal.

Alhora de fer les lletres, quines temàtiques creieu que quallen més en el vostre públic.

Nosaltres no som gaire infantilitzadors. Tenim unes idees, plantegem un missatge, però intentem ser el més directes possibles i tractar tothom com a persones intel·ligents. Ni canviem el to a l’hora de parlar, ni de cantar, ni busquem temàtiques massa infantils. Mirem de ser molt vitalistes i de transmetre ganes de gaudir. Poden ser temàtiques conflictives o denses, però sempre les tractem des del ser feliç i estar content.

Les bandes musicals infantils podem dir que han experimentat un ‘boom’. A què creieu que és degut?

L’aparició de les xarxes socials i el fenomen fan han anat viatjant a edats més primerenques. Uns quants grups s’han fet mediàtics, han transcendit el circuit, cosa que veiem amb bons ulls perquè això acaba beneficiant a tots. Al final, exposen a la realitat una cosa que existeix.

Quins projectes teniu ara entre mans?

Hem tingut dos anys bojos de producció. El confinament ens va portar moltes coses dolentes, però ens va fer treballar més. Hem gravat dos discos, hem creat quatre espectacles nous i ara mateix estem rebentats a nivell creatiu. La nostra intenció és estrenar nou espectacle el 2024. Tenim el sac ple de coses noves que hem de començar a girar. A la primavera vam enllestir el disc Euphôria, que presentarem aquesta tardor, i també hem estrenat un espectacle nou que es diu Pista, si us plau!.