La vida secreta de Sylvia Nolan és la darrera novel·la de l’escriptora Núria Pradas. Aquesta tarda l’ha donat a conèixer al públic de la Biblioteca Francesc Pujols, acompanyada del regidor de Cultura, Andreu González, i la bibliotecària Verónica Maldonado. Després de la mort d’una escriptora de fama internacional la seva filla descobreix unes cartes amagades plenes d’amor i reconciliació.
Després de la mort de Sylvia Nolan, escriptora de fama internacional, la seva filla, Idalia, una jove rica de 25 anys, fotògrafa, rep de l’advocat de la família una caixa que conté unes cartes d’amor passionals dirigides a Sylvia i una fotografia datada l’any 1931 a Barcelona, on es veu a la seva mare amb altres dues noies: Lola, l’autora de les cartes, i Cecilia Ibars, segons diu la dedicatòria del revers de la foto.
Decidida a descobrir el passat de Sylvia i la història del seu amant, Idalia viatja a París a la recerca de Cecilia Ibars, la direcció del qual li ha facilitat l’advocat de la família. Una aventura que la portarà també a llocs com Barcelona i Ciutat de Mèxic.
Cecilia Ibars serà una de les còmplices necessàries perquè Idalia entengui i comprengui tot el que van haver de viure i patir. La narradora que explica una història de somnis trencats i fortuna esquiva. Però que també ofereix les pistes necessàries perquè Idalia, finalment, pugui trobar una mica de consol i una segona oportunitat.
Pradas explica que “és un relat en dos temps. Un passa als anys 30, durant la República, per parlar de les primeres periodistes d’aquell temps. L’altre als anys 60 quan la seva filla inicia la recerca per saber més sobre la vida de la seva mare”.
Reproductor d'àudioNúria Pradas, autora La vida secreta de Sylvia Nolan
“És un exercici d’autoconeixença perquè, al final, la Idalia també aprèn coses de sí mateixa intentant saber-ne més de la mare. Un viatge de creixement positiu, ja que ella va créixer molt a l’ombra de la seva mare i això li permet ser ella mateixa, tot i que el dol sigui dur”, apunta.
Reproductor d'àudioNúria Pradas, autora La vida secreta de Sylvia Nolan
Una novel·la feminista en molts aspectes. On ens mostra els grans esforços de les dones durant la República. Grans esforços per aconseguir una major presència social, a més d’un reconeixement en drets i oportunitats.
Núria Pradas Andreu, barcelonina, és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Els anys passats a les aules com a professora de Secundària van ser el motor que la va portar a iniciar-se en la literatura infantil i juvenil, gènere en el qual ha publicat una cinquantena llarga d’obres.
El Premi Carlemany per al foment de la lectura, que li va ser atorgat en 2012 per l’obra Sota el mateix cel, li va obrir les portes de la narrativa per a adults. Destaquen les seves novel·les Somnis a mesura (2015), traduïda a més de vuit idiomes i amb més de 20.000 exemplars venuts a Alemanya, L’aroma del temps (2017) i Tota una vida per recordar, amb la qual es va alçar amb el prestigiós i destacat guardó de les lletres catalanes, el Premi Ramon Llull.