Martorell és una de les localitzacions de la nova sèrie de la cineasta Leticia Dolera

1152
Rodatge de la sèrie 'Pubertad' de Leticia Dolera a Martorell

Martorell és un dels escenaris de la nova sèrie dirigida per la cineasta barcelonina Leticia Dolera, que és un original de Max (que combina HBO Max i Discovery+), i es podrà veure a Max i a 3Cat el 2025. El rodatge va arrencar el 2 de juliol a diverses localitzacions de la Vila i a Ca n’Oliveres.

Aquesta nova sèrie és Pubertat i s’ha gravat en diverses localitzacions de Catalunya. El rodatge de la sèrie a Martorell s’ha portat a terme del 2 fins al 17 de juliol. Entre les zones de rodatge a Martorell, hi ha la zona del Portal Anoia, diferents punts del barri de La Vila com l’entorn del Pont del Diable, el Camp de les Carolines, la plaça de l’Església i el Teatre El Progrés, a més de l’Estació de Martorell Central i l’entorn de Ca n’Oliveres, entre d’altres.

A part de Martorell, un altre dels municipis que juga un paper important a la sèrie és Terrassa. El món casteller té un paper relle­vant atès que la sèrie s’ambienta en el context cultural de la tradició castellera catalana. Per emmarcar el rodatge en un ambient real, Dolera ha escollit la colla dels Minyons de Terrassa, que interpreta una colla fictícia a la sèrie.

‘Pubertat’, entre la cultura popular i el drama familiar

Pubertat és un drama familiar que explora el pes del tabú i l’herèn­cia psicològica transmesos de gene­ració en generació. La sèrie, de 6 capítols, qüestiona si un nen de 13 anys pot ser un agressor sexual i, de qui seria la respon­sabilitat: del nen, de la família o de la societat. Alhora, la història explora les relacions paternofilials i com aquestes també ens constitueixen.

Es tracta d’una sèrie creada, dirigida i interpretada per Leticia Dolera, que ha comptat amb Almudena Monzú com a cogu­ionista i amb la participació de David Gallart i Manuel Burque en el desenvolupament de la trama. Pubertat és una producció de Miriam Porté per a DistintoFilms i Oriol Maymó per a Corte y confección de películas i Uri Films, en coproducció amb 3Cat i amb el suport de diversos programes europeus de finançament.

La creadora, Leticia Dolera, va explicar les seves motivacions per al projecte: “En la pubertat, la sexualitat i els canvis en el nostre cos ens travessen i ens fan vulnerables. Vivim en una societat que pornifica i ho cosifica tot, mentre el sexe continua sent un tabú. Com afronten els adolescents la seva sexualitat en aquest context? I els adults? Pubertat neix per a explorar aquestes inquietuds i llançar una mica de llum sobre el tema.”

L’elenc d’actors de la sèrie inclou a Xavi Sáez, Betsy Túrnez, Alexandra Russo, David Vert, Biel Durán, Anna Alarcón, Lluís Marco i Vicky Peña, a més d’un grup de joves actors debutants de 13 i 14 anys, entre els quals destaca Carla Quílez, guanyadora de la Concha de Plata per La maternal.

Dolera ha participat com a actriu en diverses ficcions televisives i també ha estat l’artífex, com a direc­tora i guionista, de llargmetratges i sèries, algunes de les quals premia­des al Festival de Cannes Series o als Feroz.