La tornada a l’escola ha donat inici també al nou curs del Taller d’Art Infantil del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM). Les classes van començar el 9 de setembre amb un grup de vuit alumnes, entre els 7 i els 14 anys. L’activitat s’imparteix a la tercera planta del Centre Cultural, els dilluns i dimecres, de 17.00 a 19.00h, i la matrícula és oberta.

Les classes són dirigides a la pràctica del dibuix i els procediments pictòrics. Carme Bueno, professora encarregada d’impartir del Taller d’Art Infantil, explica que les primeres sessions han consistit “en pràctiques senzilles d’ombres, volum, composició i com situar un objecte sobre el paper. Són quatre pràctiques fàcils, importants per a l’observació del seu entorn”.

Carme Bueno, professora Taller d'Art Infantil

Els alumnes “aprenen tècniques de llapis, carbó i tinta per fer grisos. En l’àmbit pictòric, treballen l’aquarel·la, el pastel, el color i la pintura acrílica”, diu Bueno. També destaca “els bons resultats dels alumnes que, en acabar el curs, exhibeixen els seus treballs en una exposició amb unes obres increïbles”.

Carme Bueno, professora Taller d'Art Infantil

Segons la mestra, “pintar i dibuixar requereix una concentració diferent a la de qualsevol altre estudi. Ells gaudeixen i encara que siguin petits els desestressa. Es connecten amb la natura perquè els faig fer moltes feines d’observació de la natura i dels animals. Aleshores, se’ls obre un camí nou en la mirada i la ment. Tenen un altre tipus de sensibilitat els nens i nenes que pinten”.

Carme Bueno, professora Taller d'Art Infantil

Tot i que el curs hagi començat, els interessats encara poden matricular-se a les classes d’Art Infantil presencialment al Complex Educatiu (C/ Josep Tarradellas, 11) i a les oficines del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (plaça de la Vila, 27).