Jornada d’Activitats Familiars dissabte al Parc de la Sínia per la Setmana Europea de la Mobilitat

299

Dins els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, que se celebra del 16 al 22 de setembre, aquest proper dissabte 21 de setembre l’Ajuntament de Martorell organitza una Jornada d’Activitats Familiars al Parc de la Sínia. De 17.00 a 20.00h, es podrà gaudir de diferents accions lúdiques i informatives sobre la mobilitat segura, neta i compromesa amb el medi ambient.

La Jornada d’Activitats Familiars al Parc de la Sínia, segons avança el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Lluís Sagarra, comptarà amb una carpa de l’Ajuntament de Martorell amb informació del nou servei de bus 100% elèctric, que es va posar en marxa el 16 de setembre, i una altra sobre l’oferta formativa del Campus FPCAT-UPC de la Mobilitat Sostenible. Els Amics del Ferrocarril de Martorell hi seran presents amb el seu trenet de cinc polzades.

A més, la Policia Local hi instal·larà un circuit d’obstacles perquè grans i petits el puguin fer amb el seu vehicle sostenible (patinets, bicicletes…), tot respectant les normes de circulació i l’entorn natural. També hi haurà photocall per convertir-nos en agents per un dia i s’hi exhibiran els cotxes i motos del cos policial perquè els assistents els puguin veure de prop i fer-se’n fotografies. Pels més menuts, organitzaran un taller de xapes personalitzades amb l’escut de la Policia Local.

Lluís Sagarra, regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat

El regidor avança també que els assistents podran participar a la gimcana ‘Aventura’t amb la Mobilitat Sostenible’, per descobrir els avantatges de la mobilitat sostenible. Un joc per equips, formats per membres d’una família o amics. En cada punt o etapa del joc es planteja una pregunta, i es donen dos o més possibles respostes, però només una és la correcta. Cada resposta et porta a un nou punt o etapa del joc. Però alerta: les respostes correctes, et fan avançar en el joc, però les incorrectes et fan retrocedir. Quan l’equip arriba a la nova etapa, s’adona de si ha encertat o no la resposta i, depenent de si és capaç d’encertar-la o no a la primera, avançarà més ràpid o més lent en el joc.

El joc consta de 10 preguntes, totes relacionades amb la mobilitat sostenible, i tenen diferents nivells de dificultat. L’objectiu és que, tothom que participi al joc aprengui quins són els avantatges d’apostar per una mobilitat més sostenible.

En el punt d’inici del joc, cada equip rebrà les instruccions, un mapa del municipi on estan ubicats els punts de cada etapa i una targeta on els equips han d’anar posant el recorregut que fan. En finalitzar el joc, els equips hauran de lliurar la targeta amb el recorregut que han fet, i obtindran un obsequi.