Sagrat Cor rep l’acreditació AMED com a centre sanitari que promou la dieta mediterrània

117
Foto: Hospital Sagrat Cor

El Servei de Salut Pública del Baix Llobregat i l’Hospitalet ha lliurat l’acreditació AMED 2024 a l’Hospital Sagrat Cor de Martorell. Aquest reconeixement certifica que l’establiment hospitalari està compromès amb la promoció de l’alimentació mediterrània entre el seu personal col·laborador, persones usuàries i totes les que fan ús de la cafeteria del centre.

L’empresa Comertel, que gestiona les cuines d’aquest centre, promou i garanteix l’accés a menús mediterranis saludables per als comensals, tant a la zona del menjador laboral com a la cafeteria per a persones usuàries externes.

L’acreditació AMED 2024 va ser lliurada al recinte hospitalari de Martorell amb la presència de la cap operacional de Comertel i de responsables de diferents àrees assistencials i de gestió de l’Hospital Sagrat Cor. Per aconseguir aquesta certificació AMED a l’Hospital Sagrat Cor, la gestora Comertel, ha garantit l’acompliment dels criteris alimentaris definits pel programa AMED (Criteris AMED).

D’altra banda, a l’hora d’atorgar l’acreditació AMED s’han valorat també altres aspectes associats al programa com la difusió d’activitats de lleure actiu i la pràctica de l’activitat física adreçades al personal col·laborador que estan incloses en el seu programa de promoció de la salut ‘Cuida’t x cuidar’.

Aquest programa inclou diferents activitats de promoció d’hàbits saludables com ara: la publicació de llibres de receptes saludables de Nadal, xerrades i tallers per a la promoció de la salut (carmanyola saludable, higiene de la son, mindfulness, etc.) i diferents activitats esportives (participació en els BCN Salut Games, la marxa nòrdica, etc…).