Comença la Festa del Roser amb un primer cap de setmana ple de tastos de vins, teatre i música

53

La Festa del Roser 2024 a Martorell s’inicia aquest divendres 27 de setembre amb el primer dels dos caps de setmana de programació. Les primeres cinc propostes dels Racons del Vimart en son un dels elements destacats d’aquests dies. També hi haurà sessió de teatre amb Joan Pera, el concert de l’Aplec del Roser, la festa juvenil Uthingo i el certamen Urban Chicken, els concerts al pati de l’Enrajolada o les visites teatralitzades al Muxart Espai d’Art, entre d’altres.

Els Racons del Vimart començaran a rodar aquest divendres. Com sol ser habitual, ho faran a la Torre de les Hores, amb l’espectacle ‘Els raïms que tu collies’, al·lusiu a la figura de Francesc Pujols. “Un maridatge de vins i tapes amb el sommelier Xavier Zamarra, i la cuinera Elisabeth Ruiz, amenitzat musicalment per la reina del cuplet del segle XXI, Glòria Ribera, per al que les entrades ja estan exhaurides”, comenta el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Sergi Corral.

Sergi Corral, regidor de Cultura

D’aquesta tarda, també en destaca ‘Uthingo Fest’ a l’Enrajolada. Una proposta festiva, de 18.00 a 22.00h, per a joves de 14 a 17 anys, organitzada pel Club Esport i Lleure i amb els Gegants de Martorell com a col·laboradors. A la Biblioteca, a les 19.00h, Òmnium Cultural Pla de Montserrat presenta la novel·la La mestra i la bèstia, d’Imma Monsó. A les 20.00h, la Casa de Cultura de La Vila acollirà una sessió de música moderna i jazz oberta als intèrprets que hi vulguin participar. La Casa de Cultura projectarà la pel·lícula Mamífera, a les 20.00h, dins el Cicle Gaudí.

Dissabte, 28 de setembre, inclourà tres propostes dels Racons. La primera serà ‘Rajoles, art i vi’, a les 11.30h, a l’Enrajolada, “on es decorarà una rajola relacionada amb el món del vi mitjançant la tècnica de l’estergit, tot prenent una copa de vi o de most”. Mitja hora més tard, s’iniciarà a la Biblioteca la sessió ‘Teoria i pràctica del vermut’, “on els autors del llibre del mateix nom -Sergi Martín i Josep Sucarrats- parlaran de la recuperació experimentada per aquesta beguda i homenatjaran el desaparegut Miquel Àngel Vaquer, un dels artífexs de la reinvenció del vermut”. “La tercera proposta també tindrà lloc a la Biblioteca, a les 19.00h, amb un ‘Tardet de Vimart’ amb DJ Like, maridant vi amb sons dance i electrònic”, afegeix el regidor.

Sergi Corral, regidor de Cultura

També dissabte arribarà el concert de l’Aplec del Roser a l’Auditori Joan Cererols, a les 18.00h. Un concert de sardanes i música per a cobla a càrrec de les cobles Marinada i Mediterrània, organitzat per la Secció Sardanista de Martorell.

Altres activitats del dia seran l’Urban Chicken, festival de Cultura Urbana i Digital organitzat per Neven Assoc, amb música, cotxes urbans, videojocs, art i dansa, a partir de les 17.30h Nau 1 de Ca n’Oliveres; un curs de defensa femenina del Nihon Tai Jitsu, de 10.00 a 13.00h, a les Instal·lacions Esportives Municipals, o la sessió teatral Una estona amb Joan Pera, a les 21.00h a El Progrés.

Diumenge, 29 de setembre, el matí engegarà amb tres visites teatralitzades al Muxart. Espai d’Art i Creació Contemporanis, a les 11.00, 12.00 i 13.00h, titulada ‘Sota les capes del Muxart’, amb visita a l’exposició permanent “Muxart. Color i composició” i amb la intervenció teatral de la companyia La Moderneta.

Els Racons del Vimart començaran amb el ‘Vi a banda’ a la plaça de l’Església (13.00h). “La Banda Simfònica de Martorell presenta un repertori que celebra les tradicions vinícoles de la nostra vila, amb peces tradicionals que ens evocaran al paisatge del món del vi i de la cultura popular del nostre país, amb passos dobles festius i ritmes enèrgics”.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Finalment, a les 18.00h, la sala-teatre El Progrés acollirà ‘El record de l’espai’. La Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia Aleví presentarà un conte concert de ciència-ficció que ens transportarà a un planeta Mart molt semblant a la Terra.

Programació Festa del Roser 2024