El Campus FPCAT-UPC mostra la innovació en automoció i la seva oferta formativa

127
Portes obertes Campus FPCAT

El Campus FPCAT-UPC de la Mobilitat Sostenible va organitzar dissabte, 28 de setembre, la seva primera jornada de Portes Obertes que va permetre als assistents conèixer les instal·lacions i la seva oferta formativa. La jornada va quedar emmarcada en els actes de celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat 2024, ja que una de les finalitats era la d’apropar al públic el món de la mobilitat sostenible.

Al llarg de tot el matí, les persones que es van apropar al centre van tenir l’oportunitat de visitar l’edifici, el seu auditori, les aules o el taller distribuït en zona d’automoció, fabricació mecànica, soldadura i pintura. Precisament, aquesta va ser la zona que més va agradar als visitants que van poder plantejar els seus dubtes i preguntes al membres del l’equip del Campus.

A l’exterior de l’edifici es van organitzar un conjunt d’activitats relacionades amb la mobilitat elèctrica i la innovació en automoció. Entre aquests hi havia una exposició referent al cotxe elèctric i una mostra de carregador elèctric gràcies a la col·laboració de CUPRA – Garage Baix Motor i VEGA Chargers.

També es van organitzar dues sessions informatives que van girar al voltant de l’oferta formativa que té el centre vinculat amb la innovació en automoció i la resta de cursos que imparteix. Una de les xerrades va ser ‘La innovació al sector de l’automoció’, mentre que l’altra es va centrar en ‘La formació com a motor del desenvolupament de l’automòbil’.

Els Fórmula 1 de la UPC

Els monoplaces que competeixen en la Formula Student per part de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC), la principal competició automobilística d’estudiants universitaris del món, van atreure també les mirades dels visitants. Entre elles, les del rector de la UPC, Daniel Crespo, que va participar activament de la jornada.

Per una part, els estudiants de l’equip BCN eMotorsport de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona-UPC van exhibir el CAT16X, un monoplaça dissenyat, construït i desenvolupat pels mateixos estudiants de la UPC i que van pilotar de forma autònoma. També van estar presents els integrants de l’equip ecoRacing de l’Escola d’Enginyers Industrials, Aeroespacials i Audiovisuals de Terrassa que van exposar el seu monoplaça.