La llum del Piromusical tanca una Festa del Roser plena d’actes i de públic

205

El Piromusical celebrat aquest vespre al Parc Central de La Sínia ha estat el colofó a deu dies de Festa del Roser que han tingut com a denominador comú la gran oferta d’actes proposats i la gran participació del públic. El darrer dia de la festa s’ha caracteritzat per la gran oferta d’activitats proposades per les entitats, com ara l’Aplec del Roser, la Trobada de Puntaires, les portes obertes dels Amics del Ferrocarril i dels Amics de Sant Antoni Abad o el Carabet de l’Esplai de la Gent Gran.

El joc de llums i de sons del Piromusical han permès contemplar des del Parc Central l’espectacularitat de la pirotècnia i ballar al ritme de la música, amb un servei de bar de vins en format foodtruck per a tothom qui s’hi ha apropat. Ha estat la proposta més tardana de totes les que s’han celebrat al llarg del diumenge.

El dia ha començat amb les portes obertes dels Amics de Sant Antoni Abad al seu local de la plaça de Maria Canela, al barri de Can Carreres. Els visitants han vist de prop carros, carruatges, animals de tir i un munt d’eines del camp, de la mà dels membres de junta de l’entitat.

Els Amics del Ferrocarril de Martorell han apropat el món dels trens en una jornada de portes obertes al seu nou flamant emplaçament, al costat de l’Aparcament de RENFE, amb opció de pujar al trenet per fer un petit circuit i de visitar el nou local.

Un dels plats forts ha tingut lloc a la plaça de la Vila, amb la 32a Trobada de Puntaires, a la que han assistit 290 persones per fer puntes de coixí. “N’han vingut de molts indrets: Badalona, Granollers, Sant Boi, El Prat, Barcelona, Cornellà, L’Hospitalet o Valldoreix”, apunta la presidenta de l’entitat, Antònia Gelabert, que valorava la trobada com “un moment molt bonic, un gran intercanvi d’experiències entres les puntaires, que solen venir de fa molts anys i que son molt fidels, igual que nosaltres també anem a les seves trobades”.

Totes les participants han compartit un esmorzar i s’han instal·lat a les taules assignades. L’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors de govern els han lliurat un obsequi.

Antònia Gelabert, presidenta de l'Associació de Puntaires de Martorell

Després, com apunta Gelabert, s’han fet dos sorteigs: un amb un lot de treballs fets de puntes de coixí, i un altre amb prop de 80 regals que han aportat molts comerços de Martorell. A més, s’ha visitat l’exposició commemorativa dels 25 anys de l’entitat, que es pot visitar a El Círcol.

Antònia Gelabert, presidenta de l'Associació de Puntaires de Martorell

Prop d’allà, l’Agrupació Excursionista de Martorell ha tancat el 33è Concurs de Fotografia de Muntanya i Natura al vestíbul de Cal Nicolau. Ho ha fet amb prop de mig miler de persones que han participat en la votació popular per triar les millors imatges presentades.

També hi ha hagut visites teatralitzades a l’antic Convent dels Caputxins, actual seu del Museu Municipal Vicenç Ros, organitzades per Museus de Martorell. Ha estat una bona oportunitat per recórrer la nau central de l’església, les seves capelles laterals i els passadissos que porten al celler dels frares o a l’antiga cisterna.

També de caire patrimonial, la Farmàcia Bujons -fundada l’any 1842 pel farmacèutic Josep Anton Bujons i Palau- ha obert portes. La presidenta Rosario Navarro i el vice president Alfred Mauri han guiat els visitants per les instal·lacions, que contenen entre d’altres una representació de pots de vidre amb el nom del productes minerals o vegetals escrits a mà i arrenglerats en les prestatgeries de fusta, i pots de ceràmica estil imperi blanc i en forma de copa o cilíndrics.

La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Martorell ha ofert a El Progrés Camí a l’escola, de la companyia Campi qui pugui. L’extraordinària història de tres germanes que s’enfronten a obstacles i perills diàriament per arribar a l’escola.

Un altre dels grans punts d’interès ha estat el 37è Aplec del Roser de la Secció Sardanista, amb sessió de matí i de tarda i la presència de les cobles Marinada, Maricel i Mediterrània. Màrius Escoda, president de l’entitat, destacava que “estem molt contents perquè han vingut unes 500 persones, tant de Martorell com de fora”. Entre ballada i ballada, 150 comensals han gaudit d’una arrossada popular i la vetllada ha finalitzat “amb la interpretació de la sardana l’Aplec de Martorell, composada pel mestre Tomàs Gil Membrado i que es va estrenar fa 37 anys”.

Màrius Escoda, president de la Secció Sardanista de Martorell

Ja a la tarda, el cicle ‘Monoloaddictes’ ha portat a escena a El Progrés Piensa en Wilbur, un espectacle d’acrobàcies, humor, i molt de risc.

A l’Escola Municipal de Música de Martorell hi ha hagut concert d’M’Clàssics. Rocío Faus, la soprano guanyadora del 2n Premi al Concurs Palet 2024, i el pianista i compositor Miquel Ortega, han ofert un programa d’òpera i cançó, i han fet l’estrena absoluta d’una obra que Ortega ha escrit per a Rocío Faus a partir de poemes de Francesc Pujols.

I la gent gran també s’ho ha passat bé en aquest Roser. Els usuaris de l’Esplai de Buenos Aires han passat una bona tarda de Cabaret, un espectacle de música i actuacions que ha fet passar una bona estona als assistents.