L’Acadèmia 7Ciències participarà al programa d’acompanyament a pimes ‘Comerç 21’

84

L’Acadèmia 7Ciències, oberta des de fa cinc anys a Martorell, és una de les 50 pimes que participa en la 8a edició de ‘Comerç 21’, impulsat per la Diputació de Barcelona i PIMEC Comerç. Aquesta iniciativa acompanya les empreses en àmbits com la digitalització, la comercialització o el màrqueting per millorar l’oferta comercial. El projecte es va presentar dimarts passat i es desplegarà durant sis mesos.

‘Comerç 21’ proporcionarà suport i impuls als comerços participants per definir noves estratègies que els permetin reorientar el model de negoci, la comercialització, el màrqueting, la digitalització, l’equip humà, la professionalització i la gestió, entre d’altres. Durant tot el seu recorregut, es farà assessorament individualitzat, sessions col·lectives i execució i seguiment del projecte, en unes 40 hores en total.

“Tot i que l’Acadèmia ens està anant molt bé, poder disposar d’un punt de vista extern pot ser molt positiu i enriquidor per a nosaltres”, explica Elena Jiménez, una de les propietàries de l’establiment. Per això, comenta que “de seguida que vam saber del programa ens va agradar molt i vam decidir d’optar a participar-hi, i ens van seleccionar”. Per Jiménez, serà una bona manera de donar un impuls per millorar en alguns punts febles i definir uns objectius amb gent experta, professionals, que t’ajuden a nivell de màrqueting i comercialització i de model de negoci”.

Elena Jiménez, copropietària de l'Acadèmia 7Ciències

A la primera fase, els participants tindran 6 hores d’assessorament individualitzat i 12 hores de sessions col·lectives per fer una diagnosi de l’empresa, definició d’objectius i accions de futur per assolir-los. Després, durant la fase d’execució, disposaran d’altres 12 hores d’acompanyament individualitzat amb un expert per implementar les actuacions plantejades, i 8 hores de sessions col·lectives. Al cap de 6 mesos d’haver acabat el projecte, les empreses fan un seguiment amb altres dues hores d’assessorament individualitzat.

Jiménez explica que es van assabentar del programa ‘Comerç 21’ gràcies “a un correu electrònic que ens van enviar des del Molí Empresa de Martorell i del Centre de Promoció Escoles Velles. Ens vam inscriure i vam rebre un correu dies després informant que havíem sigut una de les empreses seleccionades”.

Elena Jiménez, copropietària de l'Acadèmia 7Ciències

7Ciències és una acadèmia de tècniques d’estudi i reforç escolar que va obrir portes fa prop de cinc anys a Martorell i que en fa tres que també es va establir a Sant Andreu de la Barca. El seu objectiu és millorar el rendiment escolar dels alumnes, ensenyant-los a estudiar i a optimitzar el seu temps d’estudi, i sobretot, acompanyar-los en la seva etapa estudiantil, tant de primària com de secundària i fins a la universitat. Per això, fan reforç escolar i tècniques d’estudi, preparació de la Selectivitat, servei de logopèdia personalitzat i cursos intensius de Nadal i estiu. El regenten dues germanes, l’Elena i la Mireia.

Elena Jiménez, copropietària de l'Acadèmia 7Ciències

L’Acadèmia 7Ciències se suma a 12 pimes més del Baix Llobregat que participaran enguany a ‘Comerç 21’. També n’hi haurà nou del Vallès Oriental, nou del Vallès Occidental, vuit del Maresme, cinc de l’Alt Penedès, dues del Barcelonès, dues del Garraf, una del Moianès i una d’Osona. Aquestes 50 participants s’uneixen a les 324 empreses que ja han passat per les edicions anteriors.