L’Ajuntament de Martorell cerca persones voluntàries per fer de mentores amb adolescents de 3r i 4t d’ESO durant el curs 2024-2025. Des de la Regidoria d’Ensenyament tornen a emprendre el projecte ‘Mentora‘, impulsat per la Fundació Bofill. Es tracta d’una iniciativa que vol contribuir a que tot l’alumnat finalitzi estudis postobligatoris. Per fer-ho, es proposa que cada jove que ho necessiti tingui un referent, un mentor o mentora, que l’acompanyi en la transició entre l’ESO i els estudis postobligatoris.

Les persones voluntàries han d’estar disposades a ser referents en trobades setmanals durant almenys sis mesos, a fi d’acompanyar els adolescents en el procés d’informació, reflexió i presa de decisions per continuar estudiant més enllà de la secundària obligatòria, explica Laura Cardús, coordinadora del programa a la Fundació Bofill. Les persones voluntàries mentores seran formades, se’ls assignarà un o una estudiant i seran acompanyades durant la seva missió.

Laura Cardús, coordinadora 'Mentora' Fundació Bofill

Les sessions de mentoria es basaran en trobades informals per conversar, fer activitats, sortides i visites que permetin a l’adolescent reflexionar, motivar-se i prendre decisions. ‘Mentora’ es va iniciar a Martorell l’any passat amb vuit parelles i, aquest curs, tenen l’objectiu de formar-ne quinze. Les persones interessades en fer voluntariat en el programa poden inscriure’s a www.mentora.cat o enviar un correu a soac@martorell.cat.

Laura Cardús, coordinadora 'Mentora' Fundació Bofill

L’abandonament escolar prematur afecta quasi un 17% de l’alumnat català, i té una relació directa amb menys oportunitats formatives, laborals i de desenvolupament personal i econòmic. El moment clau per les decisions d’abandonar o continuar els estudis es troba entre el final de l’ESO i l’inici dels estudis postobligatoris, per això és en aquesta franja, entre els 14 i els 18 anys, on volen proposar un suport per als adolescents que més ho necessitin.