En marxa les obres de remodelació dels carrers de Josep Tarradellas, Josep Irla i Josep Servat

235
Obres de remodelació al carrer Josep Irla

Aquesta setmana han començat les obres de remodelació dels carrers de Josep Tarradellas, de Josep Irla i de Josep Servat, al barri de Torrent de Llops. En aquestes vies, l’Ajuntament intervindrà remodelant les voreres, millorant i renovant els paviments, reubicant i adaptant els passos de vianants i col·locant mobiliari urbà nou. També es crearà una nova zona de passeig enjardinada, s’ampliaran i renovaran les xarxes d’enllumenat i d’aigua potable i s’incrementarà la infraestructura verda i el seu sistema de reg.

Aquestes obres pretenen redefinir i ordenar aquests carrers i el seu entorn d’acord amb paràmetres de mobilitat i funcionalitat, i tindran una durada prevista d’uns quatre mesos i mig. Durant aquest període, es preveuen afectacions puntuals als estacionaments de la via pública, per adaptar-se a les necessitats de les actuacions.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, explica que s’actua en aquestes tres vies fent-hi “una remodelació total. A causa de les arrels dels arbres les voreres estan ondulades i suposen un perill per als vianants. I ja que ens hi posem, els fem tot nous, canviant arbres i paviments”, entre d’altres accions.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Les obres inclouran, d’una banda, la remodelació de les voreres per adaptar-les a la normativa d’accessibilitat, i la millora i renovació dels paviments, substituint la vorada existent per una nova de granit. Quant als passos de vianants, aquests s’adaptaran i reubicaran per augmentar la seguretat i visibilitat, donant continuïtat als recorreguts adaptats i accessibles, i es col·locarà mobiliari urbà nou.

D’altra banda, també es crearà una nova zona de passeig enjardinada al voltant del Caprabo i el Centre Mèdic Martorell i s’ampliarà i renovarà la xarxa d’enllumenat, incorporant llums LED d’alta eficiència energètica. Una renovació que també es durà a terme a la xarxa d’aigua potable. Finalment, s’incrementarà la infraestructura verda existent amb la plantació de nous arbres d’espècies més adequades a l’entorn urbà, i s’incorporarà una nova instal·lació de reg.

Amb aquest seguit d’actuacions a la via pública, el govern municipal pretén aconseguir “un espai urbà modern, endreçat i accessible per a tothom”. Fonollosa destaca que aquest és “un dels principals eixos de l’acció de govern: continuar rehabilitant, repensant i endreçant la via pública com a element per a una millor convivència i cohesió social”. L’objectiu és “tenir el poble al dia, i arribar a tots els barris responent, com sempre, a les demandes i necessitats que la gent ens fa arribar. I fer-ho conjuntament amb els veïns i les associacions, perquè entre tots ho fem tot”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Unes actuacions als diferents barris que, com comenta l’alcalde, “han significat projectes de remodelació integrals” i que permeten “seguir fent realitat el nostre compromís de transformar Martorell, amb la millora contínua dels barris adequant-los a les noves necessitats i aconseguint un espai urbà més amigable i segur per a tothom”.