Les inscripcions al 15è Mercat d’Intercanvi i Segona Mà obriran el 17 d’octubre

268
14a edició del Mercat d'Intercanvi i 2a Mà

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell obrirà el 17 d’octubre les inscripcions per participar al 15è Mercat d’Intercanvi i Segona Mà. Tindrà lloc el proper 17 de novembre, de 10.00 a 14.00h, a la rambla de Les Bòbiles. Les persones interessades a posar-hi una parada podran apuntar-se gratuïtament omplint el formulari de sol·licitud a través de la seu electrònica de l’Ajuntament. Hi haurà un màxim de 100 parades.

El Mercat de d’Intercanvi i Segona Mà “és un espai que té per objectiu facilitar l’intercanvi i la compra-venda d’objectes usats entre particulars, per allargar-los la vida i evitar que esdevinguin un residu innecessari. D’altra banda també es pretén promoure el consum responsable i sensibilitzar sobre la prevenció de residus”, diu el regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, Jordi Amat.

Jordi Amat, regidor de Benestar Animal i Medi Ambient

La Regidoria de Medi Ambient va organitzar l’any 2012 el primer Mercat d’Intercanvi a Martorell a la rambla de Les Bòbiles. L’any següent el mercat ja va ser també mercat de segona mà i fins el 2015 es van estar celebrant dues edicions l’any.

Com que aquest mercat va animar altres entitats a organitzar els seus propis mercats (Mercat del Trasto a El Progrés i Mercabros), a partir del 2015 es va començar a programar només una edició anual al novembre, durant la Setmana Europea de la Prevenció de residus. Des del 2023, comenta el regidor Amat, també s’organitza una altra edició al juny, pels volts del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny).

Jordi Amat, regidor de Benestar Animal i Medi Ambient

Productes que es poden intercanviar o vendre

Llibres, discs, DVD’s, pel·lícules, instruments musicals, material informàtic, eines, roba i complements, material per a nadons i infants, parament de la llar, mobles, electrodomèstics i aparells elèctrics i electrònics, material esportiu, jocs, joguines i disfresses, eines, material de jardineria i plantes, material de bricolatge, objectes d’artesania, altres (a consultar).

Com inscriure’s per posar parada?

Per posar una parada cal omplir el formulari de sol·licitud a través de la seu electrònica de l’Ajuntament. La inscripció al mercat dóna dret a utilitzar la taula i cadira cedida per l’Ajuntament que s’hauran de col·locar dins de l’espai reservat que estarà senyalitzat a terra, amb el número que se’ls haurà assignat.

Les places són limitades de manera que en el supòsit que amb anterioritat a aquesta data ja s’hagin cobert totes les places i hi hagi 10 persones a la llista d’espera, es tancarà el tràmit. Presentar la sol·licitud no garanteix la reserva de plaça. Cal esperar a rebre la confirmació de la disponibilitat de plaça per correu electrònic com a molt tard quatre dies naturals abans de la data de celebració del mercat.

La inscripció és gratuïta i oberta a tota persona física major d’edat que no tingui la consideració de comerciant i a les entitats sense ànim de lucre que tinguin la seu social a Martorell.

Altres aspectes importants de la normativa

No està permès intercanviar ni vendre en aquest mercat els articles següents: Productes perillosos o nocius per a la salut, per al benestar de la població, per al medi ambient o per a la qualitat i neteja dels espais públics. Productes o restes d’estoc. Objectes que puguin considerar-se bèl·lics, sexistes o de contingut eròtic o sexual.

Tampoc productes manufacturats artesanalment amb l’objectiu de ser venuts. Objectes propis de col·leccionistes o brocanters. Queda estrictament prohibida la venda de productes que no siguin de segona mà, així com la venda professional.

Bases reguladores del Mercat d’Intercanvi i Segona Mà 2024