L’ACAB celebra el ‘Godot Demons Fest’ dissabte a la Nau 2 de Ca n’Oliveres

325

L’Associació Cultural Artistes del Bar (ACAB) organitza aquest proper dissabte, 12 d’octubre, la primera edició del ‘Godot Demons Fest’. Es farà a la Nau 2 de Ca n’Oliveres, a partir de les 19.00h, i comptarà amb les actuacions musicals de diversos grups de rock i punk martorellencs.

El festival vol recordar l’històric pub Godot de Martorell, actiu al carrer de Mercadal, 16, del barri Rosanes, de 1980 a 2006. Així com homenatjar el seu propietari, entre 1988 i 2003, Joan Cortés, qui va morir ara fa sis anys, deixant en la memòria col·lectiva la seva passió per la cultura i la música alternatives.

Cortés va estendre el seu llegat a diverses generacions de joves, que trobaven en el seu local l’oportunitat d’escoltar i ballar la música no comercial més combativa i rebel. A més, va promoure concerts i festivals a Martorell amb els grups d’ska, reggae, rock i punk més punters de l’època, com ara Boikot, Discípulos de Otilia, Narco o Dr. Calypso, tot donant suport també als directes de les bandes locals.

Al ‘Godot Demons Fest’ hi actuaran alguns grups que van estar vinculats d’alguna manera al pub, com Tatanus, Kontrapua i +Turba2, i d’altres de nova fornada com La segona intifada i Smegma. A més, es comptarà amb la música d’Andreu Ortega, presentador del programa Revolta sonora de Ràdio Martorell 91.2 FM, i la participació de l’artista martorellenc Joaquín Lecina.

Les entrades anticipades costen 10 euros i es poden comprar a Fotoprix Martorell, El Celler de Martorell, La Secre o DiscosLocal3. També en línia al web entrades.martorell.cat.

El ‘Godot Demons Fest’ és el primer festival que organitza l’ACAB, entitat que va néixer aquest estiu com a espai de confluència des d’on promoure l’art i la cultura en totes les seves expressions. Volen crear llaços entre les diferents disciplines artístiques del poble, contribuint a una major difusió de les mateixes.

És un projecte cooperatiu i autogestionat amb ànim de construir iniciatives alternatives i complementàries a la distribució mercantilitzada de l’art, potenciant sempre els petits projectes de proximitat.

ACAB neix perquè se’n pugui fer partícip tothom que estima el poble i allò que s’hi cou en matèria de l’art i la cultura. Tots aquells que s’hi impliquin i es preocupin per la seva promoció. El nom ret homenatge al lloc on, en general, i sempre de manera embrionària i poc acurada acaba naixent tot, el bar.