El món del misteri s’avança al proper cap de setmana amb la 7a Fira de Bruixes

231
Fira de Bruixes

El proper cap de setmana del 18, 19 i 20 d’octubre se celebra la 7a edició de la Fira de Bruixes de Martorell, que organitza l’associació de comerciants Fem Vila. Aquesta denominació engloba tota una programació de tallers, cercaviles, rituals i espectacles amb personatges de misteri, contacontes i conferències molt variades. Al llarg de la plaça de la Vila i del carrer de Francesc Santacana s’hi instal·larà un mercat de parades amb productes i activitats relacionades amb el tema i també de comerciants del barri.

La Fira tallarà la cinta aquest divendres a les 17.00h, al mateix temps que s’iniciarà un taller d’espelmes. També hi haurà una cercavila de les bruixes (18.30h) i un espectacle de dansa amb foc i “queimada” popular (20.30h). L’animació es perllongarà fins a les 22.00h.

Dissabte, l’activitat començarà a les 10.00h i se succeïran, al llarg del dia, tallers de runes protectores i d’espelmes, cercaviles de bruixes “i actuacions de personatges demoníacs i mítics que passejaran amunt i avall, un espectacle de foc, contacontes i parades de tarotistes, vidents i temàtica esotèrica”, avança Óscar Monge, vice president de Fem Vila.

Monge detalla una de les activitats de més acceptació: “El passatge del terror, que farem als Jardins de l’Enrajolada el dissabte a la tarda i vespre, entre les 18.00 i les 00.00h”.

Óscar Monge, vice president de Fem Vila

7a Fira de Bruixes de Martorell

També dissabte se celebraran tres de les cinc conferències programades enguany a la Fira, que són “de temàtiques molt diverses”. Versaran des de la proposta ‘Infiltrats, extraterrestres entre nosaltres’ de David Ayén, passant pel muntatge ‘La màgia de les runes’ a càrrec de Ioanvi o la xerrada del conegut Sebastià D’Arbó, que torna a Martorell per proposar el tema ‘Misteris de Montserrat’.

Monge en destaca que “l’any passat, D’Arbó ja va venir i li van demanar que tornés per parlar de Montserrat, i ha complert!”. Per diumenge, hi haurà dues conferències més: ‘Astrologia pràctica per al dia a dia’ amb Meritxell Díaz, i ‘Quiromància, les mans i els seus secrets’, amb Imma del Destí.

Óscar Monge, vice president de Fem Vila

Diumenge, entre les 10.00 i les 21.00h, hi haurà tallers de collarets màgics, cercaviles, contacontes, cercaviles de bruixes, personatges misteriosos voltant pel carrer i dansa del foc. A l’igual que el dia anterior, l’eix vertebrador de la Fira serà un compendi de parades on hi haurà “de tot: on es vendran cartes de tarot, amulets, encens, pedres, espelmes i persones que tiraran les cartes, sempre relacionat amb la temàtica esotèrica”. A més, Óscar Monge destaca que “durant els dos dies, molts botiguers de La Vila obriran portes”.

Óscar Monge, vice president de Fem Vila

La 7a Fira de Bruixes es tancarà diumenge al vespre amb un ritual de tancament on es repartirà blat com a símbol de la prosperitat a tots els assistents, un espectacle de dansa amb foc i ‘Queimada’ popular i la cloenda, pels volts de les 21.00h.