Els amants del cinema de por se citen dissabte al retorn de les ’12 Hores de Terror’ a la Casa de Cultura

114
'12 Hores de Terror de Martorell'
'12 Hores de Terror de Martorell'

Aquest dissabte 19 d’octubre, l’Ajuntament i CineAsia organitzen les ‘12 Hores de Terror de Martorell‘ a la Casa de Cultura de La Vila, coincidint amb la 7a Fira de Bruixes que té lloc al seu voltant tot el cap de setmana. El certamen inclou la projecció de quatre pel·lícules -dues de recents, una de clàssica i una de sorpresa- i de cinc curts, i una taula rodona, i se celebrarà des de les 16.00h i fins les 02.00h. Les ’12 Hores’ es van presentar el passat 11 d’octubre al Festival de Cinema de Sitges.

La iniciativa és una aposta de la Regidoria de Cultura “per recuperar les ’12 Hores de Terror’ que ja s’havien fet algun altre cop, i per recordar les 24 Hores que es feien als anys 80 al nostre municipi”, apunta el regidor Sergi Corral. Alhora, són una manera de “dotar de més contingut cultural un cap de setmana terrorífic a casa nostra, on vindrà molta gent de dins i fora de Martorell”.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament

Constarà d’una programació “molt completa, amb les pel·lícules de més nom en l’àmbit del cinema de terror de l’any passat, clàssics i una projecció sorpresa”, explica Gloria Fernández, directora de CineAsia i programadora al Festival de Sitges. Precisament ella, junt amb el codirector de l’entitat Enrique Garcelán, va presentar-les a Sitges, on CineAsia ja fa quinze anys que integra el comitè de programació.

Gloria Fernández i Enrique Garcelán presentant les 12 Hores de Terror al Festival de Sitges

Les ’12 Hores’ s’estructuren en tres blocs horaris. El primer, des les 16.00h, comença projectant Cuando acecha la maldad (Argentina, Demián Rugna, 2023): “Guanyadora l’any passat al Festival de Sitges i que ha rebut uns quants premis més arreu del món. Posa els pèls de punta des del moment en què el mal arriba a un poble de l’Argentina profunda”.

Gloria Fernández, directora de CineAsia

A continuació, a les 18.00h, serà torn de Late night with the devil, un film australià dirigit per Cameron Cairnes i que se situa en una emissió de televisió de l’any 1977. “Un dels plats forts de l’any passat a Sitges”, apunta Fernández.

Gloria Fernández, directora de CineAsia

El segon bloc començarà cap a les 19.45h amb la taula rodona ‘Present i futur del cinema de terror’, amb Geoffrey Cowper -director de cinema i professor a l’ESCAC-, Cristian Beteta -director de cinema especialitzat en cinema de gènere- i la mateixa Gloria Fernández. La moderarà Enrique Garcelán, encarregat de la programació del Festival de Cinema de Sitges.

Seguidament es projectaran 5 curts, dos dels quals amb segell martorellenc: Núria Francisco hi presenta L’últim desig i Laura Van Der Zee The colour of Rosa. Completen la proposta 3, 2, 1… d’Ian Garrucho, Cargols, de Geoffrey Cowper i Mi zona de Cristian Beteta.

Gloria Fernández, directora de CineAsia

A les 22.30h, arribarà el tercer bloc, que arrenca amb el film sorpresa. Fernández dona alguna pista: “Per esbrinar-lo es pot mirar el flyer de la mostra, el dibuix amb una tauleta. I una pista més: Stephen King hi té molt a veure”.

Per acabar es projectarà Posesión infernal: “Un film de l’any 1981 de Sam Reimi, tot un clàssic del cinema de terror americà. Són aquells amics que se’n van de cap de setmana a una cabana al bosc i allà hi passen un seguit de coses…és la típica i clàssica pel·lícula de terror que s’ha convertit en un clàssic de culte”.

Gloria Fernández, directora de CineAsia

Els tiquets es poden adquirir a través del portal entrades.martorell.cat. de manera anticipada, amb un preu de 3 euros i de 2,5 euros -per al públic menor de 25 anys o majors de 65- per cada bloc. Si es compren des d’una hora abans a la taquilla, el preu és de 4 euros per cadascun dels tres blocs.