Roc Encinas i Àlex Rico, dos martorellencs a la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia Aleví

93

‘El record de l’espai’. Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia Aleví

En Roc Encinas i l’Àlex Rico són dos nois de Martorell, de 12 i 14 anys, que formen part de la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia Aleví (JOSA), tocant el clarinet i el violí, respectivament. La JOSA ofereix la possibilitat de compartir la música amb altres infants, una vuitantena, i completar la seva formació musical.

La JOSA Aleví forma part de l’entitat sense ànim de lucre Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia. Les característiques d’assaig és per seccions instrumentals, combinat amb l’assaig conjunt de tots els petits músics. La proposta és una interessant eina pedagògica, així com una activitat estimulant per a tots aquells nens i joves que els agrada la música.

Tots els infants i joves, de 9 a 16 anys, que tinguin ganes de tocar en una orquestra simfònica poden apuntar-se a la JOSA Aleví, sempre i quan tinguin fins al tercer curs de nivell elemental de música. Encinas i Rico van iniciar-se de ben petits a l’Escola Municipal de Música de Martorell, on continuen el seu ensenyament instrumental.

Actualment, els instruments que composen la JOSA Aleví són el violí, la viola, el violoncel, el contrabaix, la flauta, l’oboè, el clarinet, el fagot, la trompa, la trompeta, el trombó, la tuba, l’arpa i la percussió.

Els membre de la JOSA Aleví assagen un dissabte de cada mes, de 10 a 13.00h, a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Mestre Joan Just d’Igualada. Hi ha un professor per a cada secció de la corda i un per al vent que realitza l’assaig a primera hora del matí. Posteriorment fan una pausa i durant l’última hora i mitja hi ha assaig conjunt amb el director.

Durant l’any fan diversos concerts, per Santa Cecília, al novembre, per Nadal i a final de curs. A més, el passat 29 de setembre van actuar per primer cop a Martorell, al Teatre El Progrés, en el marc de la Festa del Roser. Hi van oferir l’espectacle El record de l’espai. Un conte concert de ciència-ficció que ens va transportar a un planeta Mart molt semblant a la Terra. Lladres, robots i trens espacials en una història escrita per Oriol Paricio, música de Jaume Fraga i narració de Maria Berenguer.

També al llarg del curs fan un cap de setmana de treball en una casa de colònies i organitzen una trobada d’orquestres un cop cada dos anys.