‘Pujols ens rep’, recreació teatral i literària del filòsof a la seva Torre de les Hores

55
Fundació Francesc Pujols

La Fundació Francesc Pujols organitza aquest dissabte a la Torre de les Hores l’espectacle literari gratuït ‘Pujols ens rep’. Aquesta és l’estrena d’un muntatge a cura de l’actor Gerard Bidegain, qui se n’ha encarregat de la part de dramatúrgia, direcció i interpretació, i amb la direcció musical d’Alba Hinojosa. Qui es quedi sense entrades té l’opció d’apuntar-se diumenge al matí a una rèplica d’aquesta activitat, en un acte organitzat per Òmnium Pla de Montserrat.

‘Pujols ens rep’ és un espectacle de petit format i per a un número molt limitat d’espectadors que pretén fer descobrir el personatge de Francesc Pujols al mateix lloc on va viure gran part dels seus últims anys de vida. Es faran dos torns: a les 11.00 i a les 12.30h, i combina la visita teatralitzada -amb Bidegain interpretant Pujols i destacant la seva vessant literària, amb peces musicals. “Ens apropem a la seva figura des d’un punt de vista literari i teatral”, comenta l’actor.

Gerard Bidegain, actor

L’actor comenta que la part musical, a cura de la violinista Alba Hinojosa, constarà “d’adaptacions musicals d’una sèrie de peces vinculades amb la vida i època que va viure Pujols. Una mena de banda sonora tocada en directe”. El violí d’Hinojosa anirà desplaçant-se dins les estances de la Torre marcant el pas als visitants i donant “un afegit de qualitat molt interessant”.

Gerard Bidegain, actor

Bidegain recrearà la figura de Francesc Pujols: “jo faré el meu Pujols, i potser algú que el va conèixer en vida dirà que s’hi assembla o no. En tot cas, és un personatge interessantíssim, no només a nivell cultural i de coneixements, sinó també a nivell vital i actoral”. L’actor en destaca que “va viure al rovell de l’ou i va conèixer un munt de personalitats culturals i polítiques del nostre del país. Tenia una personalitat molt forta i influent en altres persones.

En aquest sentit, el Pujols que interpretarà és “l’enèrgic i jove que ho tenia tot per fer i que rep els visitants a casa seva. Per tant, ‘Pujols ens rep’ té un punt de recreació: els espectadors són rebuts de manera semblant a com ho feia Pujols, i en l’escenari real on això passava”.

Gerard Bidegain, actor

Aquesta activitat de dissabte és gratuïta, però cal apuntar-se a través del portal entrades.martorell.cat. Bidegain destaca que la proposta s’estrena ara, però que “ha vingut per quedar-se. En volem fer més i sempre que la Fundació ho cregui oportú, se’n proposaran noves visites teatralitzades”.

Gerard Bidegain, actor

Sense anar més lluny, per a qui es quedi sense possibilitat d’anar-hi el dissabte, diumenge es torna a fer visita teatralitzada al mateix espai. En aquest cas, organitzada per Òmnium Pla de Montserrat, al preu de 5 euros per als socis de l’entitat i de 10 euros per als no socis. Les sessions seran també a les 11.00 i a les 12.30h. Per més informació i reserves, cal dirigir-se al codi QR que es troba al web de l’entitat.