Una seixantena de participants a la jornada sobre els tiquets de caixa i la factura electrònica

94
Els tiquets de caixa i la facturació electrònica. Molí Fariner

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell i PIMEC Baix Llobregat van organitzar el 23 d’octubre una jornada sobre ‘Els tiquets de caixa i la facturació electrònica’, a les instal·lacions del Molí Fariner. L’objectiu era apropar i impulsar la transformació digital als comerços i les empreses de Martorell.

A la sessió, que va anar a càrrec d’Andreu Bru, director del Departament de Tecnologia i Innovació de PIMEC, hi van assistir més de 60 persones de petites empreses i comerços de la zona, interessades a conèixer les novetats legislatives sobre els tiquets de caixa i la facturació electrònica que properament entraran en vigor. L’acte va comptar amb la presència de Miquel Costa, responsable de la patronal del Baix Llobregat Nord, i Frederic Cardús, vicepresident de PIMEC Comerç al territori.

En una jornada distesa i amb molta participació per part dels assistents, es va donar resposta als dubtes que es van plantejar. S’hi va fer una anàlisi profunda sobre com afectaran els canvis normatius de facturació electrònica, què implicarà la seva obligatorietat en les factures entre empreses i professionals i en tots els tiquets de caixa emesos, fent èmfasi en la Llei Antifrau i la Llei Crea i Creix, i el que comporta l’aplicació d’aquestes dues normatives.

La xerrada entra dins de les accions previstes pel programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa‘, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Municipis del Baix Llobregat Nord, dirigides a empreses i persones emprenedores.

Properes accions ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’

Dins el programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’, el proper 8 de novembre, de 9.00 a 14.00h, el Molí Fariner de Martorell acollirà la sessió de networking ‘Benestar gent gran’. L’objectiu de la jornada és establir sinèrgies amb les empreses del territori (Baix Llobregat Nord), participar en les converses i crear col·laboracions entre empreses i l’administració local. Les inscripcions es poden fer en aquest enllaç.

El 12 de novembre, de 16.00 a 17.30h, es farà el networking ‘Enxarxa’t fent territori’ a Can Pasqual d’Esparreguera. Una trobada entre empreses de productes alimentaris locals i restaurants, empreses de càtering i menjar per a col·lectivitats. La cita vol promoure el coneixement mutu, establir sinergies i acords comercials, afavorir la voluntat de col·laborar i de cooperar entre els diferents perfils de participants. Les inscripcions es poden fer al correu electrònic orusgm@esparreguera.cat.

I el 15 de novembre a les Escoles Velles de Sant Andreu de la Barca es farà el networking ‘Aplicacions i oportunitats de la Intel·ligència Artificial en l’empresa actual’, de 9.00 a 13.30h. S’hi explorarà el potencial de la Intel·ligència Artificial aplicada a diverses àrees de l’empresa, amb la finalitat d’optimitzar processos, reduint costos i augmentant la competitivitat en el mercat. A més, es presentaran com es pot finançar la inversió en tecnologia, aprofitant les subvencions i ajudes públiques disponibles. Les inscripcions es poden fer en aquest enllaç.