La Biblioteca estrena dos nous cicles mensuals d’història, i de ciència i tecnologia

1290
Taller de disseny de 3D per a infants. Biblioteca Martorell
Taller de disseny de 3D per a infants. Biblioteca Martorell

La Biblioteca Martorell inicia el 2018 estrenant dos cicles de periodicitat mensual per apropar la història d’una manera fàcil i amena, i per introduir els més petits en la ciència i la tecnologia. El taller de disseny 3D del passat dimarts va ser la primera sessió relacionada amb aquest darrer àmbit. La visita de l’escriptor Lluís Foix, la presentació de la Fundació Tutelar Som Capaços i la conferència ‘Medicina i poesia’, seran altres activitats destacades que ha programat l’equipament aquest gener.

‘Petites Històries de la Història’ és un cicle mensual que vol aproximar els usuaris a moments fascinants de la història, amb xerrades a la sala polivalent i rutes a l’exterior. El periodista David Revelles obrirà el foc el 30 de gener amb la xerrada ‘Els secrets de la francmaçoneria’, per fer una aproximació històrica a aquest fenòmen col·lectiu, cultural i social. Serà a les 19.00h, a la sala polivalent, i també s’organitzarà una ruta per Barcelona el 7 de febrer, a les 11.00h.

Taller de disseny de 3D per a infants. Biblioteca Martorell
Taller de disseny de 3D per a infants. Biblioteca Martorell

L’altre cicle que arrenca aquest gener i que també tindrà periodicitat mensual serà el Moviment maker, per a que els nens i nenes aprenguin a crear i a investigar en el marc de la innovació tecnològica a través de tallers. La directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera, explica que “dimarts passat vam celebrar el primer, un taller de disseny 3D, en el que es van apuntar una vintena d’infants. Al febrer seguirem amb un taller de robòtica. Qui vulgui participar-hi s’ha d’apuntar a la Biblioteca”.

Reproductor d'àudio
Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Lluís Foix, escriptor del mes

L’escriptor i periodista Lluís Foix visitarà l’equipament el 22 de gener (19.00h) en una conversa que servirà per presentar el seu darrer llibre, El que la terra m’ha donat. És un recorregut personal i íntim de l’autor a través de les estacions de l’any i en complicitat amb la natura, que s’ambienta a la vall del Corb. Aquella mateixa setmana, el dijous 25 (18.00h), es presentarà la Fundació Tutelar Som Capaços, per a persones amb discapacitat intel·lectual que tenen reconeguda una incapacitació judicial.

Altres activitats

El 17 de gener (19.00h) tindrà lloc la conferència del Dr. Jordi Casabona ‘Medicina i poesia’. El ponent, que és director científic del Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual de Catalunya (CEEISCAT), relacionarà la ciència mèdica amb l’art d’expressar el contingut espiritual propi. L’activitat s’afegeix a la commemoració dels 850 anys de l’Hospital de Martorell. El dia següent (18.00h) serà el torn del Sac de Rondalles amb ‘la ciència al teu món’, a càrrec de l’Aula de Teatre, per a nens i nenes de 4 a 6 anys.

Aquest gener, la Biblioteca torna a oferir el servei de l’Aula d’Estudis, en funcionament els matins de dilluns a dissabte de 10.00 a 14.00h i les tardes de dilluns a divendres de 16.00 a 23.00h fins el 3 de febrer. També acull l’exposició ‘Visca la Revolució’, visible fins el 28 de gener, que recull llibres amb personatges que decideixen revolucionar-se.