Aquest dilluns ha obert el termini d’inscripcions al 9è Torneig Vila de Martorell de Futbol Sala, que se celebrarà el 15 de setembre al Pavelló Esportiu Municipal. Enguany, l’organitzen conjuntament el Club Social Punt de Trobada i el Club Sala 5 Martorell, i canvia de nom i de format competitiu. L’esdeveniment és obert a tothom i té com a gran objectiu el de promoure la plena inclusió de persones amb alguna problemàtica de salut mental.
Els equips interessats en participar-hi han d’enviar un correu electrònic a l’adreça torneigvilademartorell@gmail.com abans del 5 de setembre. Han d’indicar el nom de l’equip, el número de jugadors -4 jugadors de camp i un porter per a un mínim de 5 participants- i els números dels seus documents nacionals d’identitat. Hauran de tenir més de 16 anys i portar-se l’equipació. L’educador del Club Social Punt de Trobada Roger Trilles aconsella als interessats “que s’afanyin, ja que el límit d’equips segueix sent de 16 i l’any passat a finals de juliol ja s’havien esgotat les places”.
Reproductor d'àudioRoger Trilles, educador del Club Social Punt de Trobada
Més partits
El que sí que es modifica és la durada i el format. “Es farà des de les 09.00 i fins les 19.00h perquè incrementarem el número de partits. Abans els equips jugaven eliminatòries i ara faran una primera lligueta de 3 partits en grups de 4 equips. Els dos primers classificats de cada grup passaran a quarts de final” apunta Trilles. Tindran premi el 1r, 2n i 3r classificats, així com l’equip que practiqui més joc net, un guardó que lliurarà la Creu Roja del Baix Llobregat Nord.
Reproductor d'àudioRoger Trilles, educador del Club Social Punt de Trobada
L’altre aspecte que canvia és la denominació -que fins l’any passat era Torneig de Futbol Sala Inclusiu- i el fet que el Club Sala 5 entra com a coorganitzador, després de l’acord assolit amb el Club Social Punt de Trobada fa un parell de mesos, que també s’estén a l’equip de futbol sala inclusiu, que passa a formar part de l’organigrama de l’entitat vermella. “Creiem imprescindible que entitats esportives i socials trobem espais per compartir aquestes experiències i enderrocar les barreres que impedeixen que tothom pugui practicar esport”.
El torneig és “obert a tothom i alhora una gran eina per a fer-ne partíceps les persones que han patit alguna problemàtica de salut mental. La pràctica de l’esport i activitat física permet millorar la seva qualitat de vida i el seu procés de recuperació i inclusió comunitària, i fomenta el contacte entre persones de diferents col·lectius, que afavoreixen vincles i participació en la comunitat”, afegeix.
Reproductor d'àudioRoger Trilles, educador del Club Social Punt de Trobada
Per això, explica, “les dues entitats ens hem unit per facilitar l’accés a l’esport al màxim número de persones possibles”.