El Servei de Ginecologia i Obstetricia i l’Àrea d’Infermeria de la Fundacio Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) ha organitzat la Reunió anual de ginecòlegs i llevadores dels hospitals comarcals de Catalunya. La jornada ha estat inaugurada aquest matí per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, Ramon Escuriet de l’Àrea d’Atenció Sanitària del Servei Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya, el director-gerent de la FHSJDM, Dr. Manuel Álvarez, el president del Comitè Organitzador de la 36a Reunió de ginecòlegs i obstetres i cap d’aquest servei a la FHSJDM, el Dr. Fernando Gómez, i la presidenta del Comitè Organitzador de la 13a Reunió de llevadores i infermeres i directora infermera de la FHSJDM, Míriam Algarra.
El Dr. Manuel Álvarez, director-gerent de la FHSJDM, ha destacat “la importància per un hospital com el de Martorell d’organitzar una reunió d’aquestes característiques, que permet la posta en comú d’experiències que aportaran, de ben segur, coneixement a tots els centres hospitalaris de Catalunya en aquest àmbit”.
Reproductor d'àudioDr. Manuel Álvarez, director-gerent de la FHSJDM
Per la seva banda, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha subratllat la formació continua que impliquen sessions com aquesta per enriquir el dia a dia dels professionals d’aquest àmbit.
Reproductor d'àudioXavier Fonollosa, alcalde de Martorell
La 36a Reunió de ginecòlegs i obstetres, i la 13a Reunió de llevadores i infermeres de les comarques catalanes s’està celebrant en el Centre Cultural de Martorell. La jornada està reunint a més de 140 professionals d’Obstetrícia i Ginecologia, i llevadores i infermeres dels diferents hospitals de la geografia catalana. Suposa una gran oportunitat per intercanviar opinions i experiències mèdiques, a més de consolidar l’alt nivell de qualitat assistencial existent als hospitals comarcals del país.
Aquest any, el Servei de Ginecologia i Obstetrícia de la FHSJDM, amb el Dr. Fernando Gómez com a màxim responsable i la direcció d’Infermeria de la FHSJDM amb la Sra. Míriam Algarra al capdavant, han estat els organitzadors de l’acte proposant temes com: intervencions ginecològiques amb estada “0” des del punt de vista clínic; organització i responsabilitat compartida entre llevadores i obstetres en els processos obstètrics; la importància de la rehabilitació del sol pèlvic en el postpart; la implicació infermera en els processos obstètrics: des de la sala de parts fins a la UH, entre d’altres.
Durant la jornada s’estan analitzarant, també, casos específics i es presenten les primeres dades de la Casa de Parts, que fa un any i escaig va posar en marxa la FHSJDM.