El Servei Local de Català lliura els premis del 5è Dictat de Martorell

1595

El Servei Local de Català (SLC) de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), ha lliurat aquest dimarts els 10 premis restants del 5è Dictat Català, que va tenir lloc l’11 d’abril. Es tracta dels premis corresponents als millors dictats, ja que els de participació havien estat repartits el mateix dia del concurs. L’acte s’ha desenvolupat a la sala d’actes del Complex Educatiu en el qual se situa el SLC i ha comptat amb la presència de la regidora d’Educació, Núria Canal.

La guanyadora de la categoria absoluta ha estat Laia Laborda Clopas. Laborda ha rebut com a premi una tauleta tàctil i s’ha compromès a dictar el text de l’any que ve. “És el primer cop que hem presentava al Dictat de Martorell, tot i que m’havia presentat fa anys al d’Esparreguera. M’ho vaig passar molt bé. Tens poc a perdre i molt a guanyar, i em va agradar molt l’ambient. El text no era difícil i, a més, vam tenir la sort que la persona que el dictava no feia les vocals neutres i s’entenia força bé”, ha dit la guanyadora.

Reproductor d'àudio
Laia Laborda, guanyadora 5è Dictat de Català

El guanyador del premi al millor dictat fet per un alumne ha estat per a Joan Puiggròs, alumne d’un Suficiència 3, que s’ha adjudicat una Gramàtica catalana de l’Institut d’Estudis Catalans i una subscripció anual a una revista de l’Associació de Premsa Periòdica en Català (APPEC).

Pel que fa a la resta de guanyadors d’una subscripció anual a una revista de l’APPEC, han estat Jordi Vilalta Miret, Iván Villares Losas, M. José Moreno Monleón, Josep Regué Farreny, Marta Trilles Morales, Núria Munné Bladé, Anna Roca Lobo i Isabel Valdivieso Sanjuan.

El responsable del SLC, Andreu González, ha expressat que “estem molt contents de la participació, ja que hem assolit les 40 persones. El repte és mantenir-la o augmentar-la de cara a l’any vinent”. González ha destacat que, en aquesta edició, han lliurat molts més premis, un total de 15, i que l’important “no és el nombre d’errades, sinó fer una activitat popular i participativa”.

Reproductor d'àudio
Andreu González, responsable SLC Martorell

Activitats com aquesta fan créixer el coneixement de la llengua catalana i prestigien el català escrit.