La pel·lícula ‘La vampira de Barcelona’ deixa a Martorell una injecció de prop de 54.000 euros

1741
Rodatge 'La vampira de Barcelona'

El rodatge de la pel·lícula La vampira de Barcelona al recinte de Ca n’Oliveres ha reportat a Martorell una injecció econòmica de quasi 54.000 euros. Els beneficiaris han estat comerços, empreses, particulars que han fet de figurants i l’administració local. La Nau 1 de Ca n’Oliveres ha acollit durant dos mesos i de manera quasi exclusiva el rodatge.

La memòria elaborada per les productores, Brutal Media i Filmax, xifra en 53.926,80 euros l’impacte econòmic que ha generat el film a Martorell. La major part d’aquest montant -29.786,8- ha beneficiat a proveïdors locals: un forn de pa; un restaurant; una empresa de càtering; una empresa de lloguer de vehicles i una de maquinària industrial.

L’organització també ha fet compres de productes alimentaris, de ferreteria i subministraments energètics a establiments locals per valor de 15.000 euros. A més, “uns 100 figurants s’ha embutxacat 1.500 euros i la inversió en l’allotjament i el transport ha ascendit a 2.700 euros”, explica el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Andreu González.

Reproductor d'àudio
Andreu González, regidor de Cultura

González valora que “el cinema és una indústria cultural i mou diners. Quan es fa un rodatge hi ha empreses de càtering que suministren aliments, i hi ha despeses de benzina, de ferreteria, de taxis, d’hotels o de figurants”. Ressalta que “als càstings es van presentar unes 250 persones i un centenar d’elles van ser figurants i van tenir una petita gratificació de 15 euros”. L’Ajuntament també se n’ha beneficiat: “Ha ingressat uns 4.000 euros a les seves arques, que revertiran en tots els martorellencs”. L’esdeveniment ha generat més d’un centenar de notícies als mitjans de comunicació, amb l’aparició del nom de Martorell.

Reproductor d'àudio
Andreu González, regidor de Cultura

La vampira de Barcelona s’ha rodat pràcticament de manera íntegra a la nau 1 de Ca n’Oliveres durant dos mesos: del 18 de novembre al 18 de gener. L’espai, de 5.000 metres quadrats, s’ha dividit en dues àrees: una de lluminosa que recrea la Barcelona burgesa, i una de llòbrega, d’entorn industrial, laberint de carrers i cases brutes del Raval. També s’hi ha recreat un prostíbul, espai essencial en el qual coincidiran tots els personatges.

“Tots tenim al cap com és aquesta nau, i pensar que s’hi ha pogut rodar quasi tota una pel·lícula i que, a més, és d’època és fantàstic”. González no amaga que “per descomptat, ens agradaria tenir rodatges a Martorell sempre que sigui possible”.

Reproductor d'àudio
Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

L’estrena és prevista aquesta tardor. La direcció facilitarà una còpia a l’Ajuntament de Martorell per a fer un passi especial, amb la presència del director, d’algun membre de l’equip tècnic i de l’equip artístic.

Un film d’època

La vampira de Barcelona és primer llargmetratge de Lluís Danés. Explica la història d’Enriqueta Martí i mostra la Barcelona convulsa de principis del segle XX. La cinta està protagonitzada per Nora Navas i Roger Casamajor. Enriqueta Martí, la vampira del Raval, és acusada de segretar nens, ser-ne proxeneta i assassina en sèrie. El periodista Sebastià Comas s’endinsarà al barri per descobrir una elit disposada a ocultar vicis a qualsevol preu.