Abril Castillo aconsegueix una plaça per estudiar a la Universitat de Harvard

1229

La martorellenca Abril Castillo, que enguany ha finalitzat Batxillerat al Col·legi La Mercè amb una qualificació de Matrícula d’Honor, ha estat escollida per estudiar a la prestigiosa Universitat de Harvard (Estats Units). Només quatre alumnes de tot l’Estat espanyol han estat seleccionats per cursar els seus estudis superiors en aquesta institució, que ocupa les primeres posicions a nivell mundial en els rànquings d’excel·lència i en d’altres com el nombre d’alumnes guanyadors del premi Nobel.

Abril Castillo explica en una entrevista a Ràdio Martorell que ha estat “més d’un any aplicant per a aquesta plaça a Harvard, a través de l’organització Editus, que tutoritza i ajuda financerament alumnes d’últim any de Batxillerat a ingressar en universitats d’elit”. “Han estat molts mesos d’esforç i moltes fases de selecció, ja que aquests processos són complicats i s’ha de saber com funcionen”.

Tot i que també ha estat seleccionada en altres universitats, la martorellenca tenia molt clar que aquesta era la seva primera opció. És conscient que “és molt gran tot el que ve a partir d’ara”, però està molt animada per marxar. El seu futur professional se l’imagina en l’àmbit de les relacions internacionals per poder treballar a organitzacions internacionals com el Banc Mundial o a alguna ambaixada.

El director de La Mercè, Dani Moll, ha manifestat que “es tracta d’un gran orgull per a La Mercè Martorell que una alumna estudiï a Harvard. Aquesta universitat busca perfils d’estudiants molt diferents, però amb un punt en comú: persones amb un coneixement personal molt profund i que tinguin les coses clares”.

Segons Moll, “aquesta és una de les virtuts de l’Abril, més enllà de les seves qualitats acadèmiques. Per això estem convençuts que arribarà molt lluny, fins allà on es proposi. Esperem que l’Abril vingui a visitar-nos quan torni a casa per vacances perquè volem saber, amb tots els detalls, com viu aquesta nova etapa”.