Adhesió a la campanya unitària ‘Casa nostra, casa vostra’ de suport a persones refugiades

922

L’Ajuntament de Martorell en ple va aprovar una moció per adherir-se a la campanya unitària ‘Casa nostra, casa vostra’, en favor d’acollir persones refugiades víctimes de conflictes armats. Sota el lema ‘Volem acollir’, la campanya engloba milers de persones a títol individual, ONG, col·lectius i moviments socials i culturals, i compta amb el suport d’entitats municipalistes com l’ACM.

Des de l’estiu de 2015, Europa assisteix a una greu crisi humanitària com a conseqüència del desplaçament forçat de centenars de milers de persones que escapen de l’horror de la guerra, esperant una nova vida digna.

“Des del primer moment, la immensa majoria d’ens locals catalans han mostrat la seva predisposició a acollir persones refugiades, malgrat no disposar de les competències d’asil”, va exposar la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera.

Amb tot, s’han dedicat recursos a aquest fi mitjançant la campanya d’emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per ajudar a les persones que cerquen refugi a Europa i sensibilitzar sobre la situació que viuen i les causes de la seva fugida.

Mentre això passava, “la majoria dels governs europeus i institucions internacionals han incomplert els acords signats sobre refugi i asil. En canvi, la societat civil catalana ha reaccionat tot mostrant la seva solidaritat i mobilitzant-se per demanar a les institucions competents que obrissin vies segures per poder acollir persones refugiades”, va afirmar Riera.

En aquest sentit, ha sorgit a Catalunya la campanya unitària ‘Casa nostra, casa vostra’ a la qual ara s’hi adhereix també Martorell.