Ally Wollaston guanya l’última etapa de la Volta Ciclista Femenina, amb pas per Martorell

284
Volta Ciclista a Catalunya Femenina

La jove neozelandesa Ally Wollaston (AG Insurance-Soudal Team), que ja havia estat vencedora de la primera etapa a Manresa, va guanyar la tercera i última etapa de la Volta Ciclista a Catalunya Femenina, que va passar ahir diumenge per Martorell. Amb sortida des de Molins de Rei i acabada a Barcelona, amb un recorregut de 86,6 quilòmetres, la darrera prova del campionat va rodar per l’interior del Baix Llobregat i el Penedès amb dos passos de muntanya: l’Alt dels Casots (2a categoria) i l’Alt de Begues (3a categoria).

El pas d’aquesta competició per Martorell es va produir a les 11.45h, aproximadament, quan les ciclistes participants van entrar al municipi per l’avinguda Congost i van passar pels carrers del Mur, Torrent de Rosanes, i Sant Josep. Finalment, van sortir de la població per la carretera C-243-b, en direcció a Gelida.

Wollaston va poder sumar el seu segon triomf de la Volta en una arribada a l’esprint en l’etapa final, superant a Marianne Vos (Team Visma-Lease a Bike), que va assegurar la seva victòria a la classificació general. La corredora neerlandesa i llegenda del ciclisme mundial, es va proclamar com a primera vencedora de la història de la Volta a Catalunya Femenina, amb un triomf d’etapa i dues segones posicions.

En aquesta tercera i última etapa de la Volta, les possibilitats del recorregut de mitja muntanya es van fer notar amb la gran combativitat viscuda al llarg de la jornada. Leonie Laubig (Primeau Vélo-Groupe Abadie) va fer la primera escapada en solitari, que va durar fins al primer dels ascensos del dia. La segona classificada a la general, Riejanne Markus (Team Visma-Lease a Bike) va fer continus intents d’escapada.

Finalment, l’atac més decisiu el van protagonitzar a l’Alt de Begues l’alemanya Aileen Schweikart (Laboral Kutxa-Fundación Euskadi) i la neerlandesa Loes Adegeest (FDJ-SUEZ), que van marxar en solitari en el descens i no les van atrapar fins a la mateixa aproximació a l’arribada a la Gran Via de Barcelona.

L’etapa final d’aquesta primera edició de la Volta Ciclista a Catalunya Femenina va acabar en un nou final a l’esprint. La neozelandesa Ally Wollaston va ser la més ràpida en un ajustadíssim final davant de Marianne Vos (Team Visma-Lease a Bike), la gran dominadora d’aquesta competició. Vos, tota una llegenda del ciclisme amb més de 250 victòries professionals i tres campionats del món, va quedar en primera posició, per davant de la seva companya d’equip Riejanne Markus i de la noruega Katrine Aalerud (Uno-X Mobility), vencedora de la reVolta 2021.