Alumnes del PFI-PTT participen d’una sessió de sensibilització a l’emprenedoria

134

Alumnes del curs ‘Auxiliar de vendes d’oficina i atenció al públic’ del Programa de Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) de Martorell han participat aquest dilluns d’una sessió de sensibilització a l’emprenedoria. El taller ha tingut lloc a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner.

La tècnica d’empresa i suport a l’emprenedoria, Ana Millán, ha estat l’encarregada d’impartir la sessió als alumnes amb l’objectiu de sensibilitzar-los a treballar amb idees per poder despertar el seu interès emprenedor com una altra possibilitat pel seu futur laboral.

En aquesta ocasió, ha comptat amb la col·laboració de l’emprenedor Marc Obiols de l’empresa Obisual Media, ubicada al despatx número 8 del Viver d’Empreses Molí Empresa, que ha donat el seu testimoni sobre el seu recorregut emprenedor, i ha tramès als joves la seva energia i motivació a l’hora d’emprendre.

La sessió de sensibilització a l’emprenedoria s’ha dividit en dues parts. A la primera part i després de fer una introducció sobre els serveis del departament de Promoció Econòmica, s’ha sensibilitzat als joves sobre la importància de la creativitat, les idees i l’interès emprenedor, i durant la darrera part els participants han realitzat una dinàmica de grup de brainstorming amb la finalitat de treballar amb les idees per aconseguir opcions de projectes mitjançant un taller de creativitat.

Els joves assistents també han visitat el centre, on han pogut conèixer les instal·lacions i tots els serveis que s’hi ofereixen, acompanyats de la seva tutora, Dolors Caro.

Programa PFI-PTT, per a majors de 16 anys sense el GESO

El PFI-PTT és un programa, organitzat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Martorell, per proporcionar formació en un àmbit professional a joves que han finalitzat l’ESO sense graduar. S’adreça a nois i noies joves, d’entre 16 i 21 anys, que no tenen el GESO (Graduat en Educació Secundària Obligatòria) i volen formar-se en una professió.

Compta amb el curs ‘Auxiliar de Fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques’ i el curs ‘Auxiliar de Vendes d’oficina i atenció al públic’. Els alumnes que, un cop cursat el PFI-PTT vulguin continuar estudiant un cicle formatiu de Grau Mitjà o bé obtenir el graduat en ESO, poden gaudir d’algunes excepcions en aquests estudis.

La finalitat d’aquests programes és proporcionar una formació bàsica i professional que faciliti la incorporació al món laboral o la continuïtat de l’itinerari formatiu, especialment en la formació professional específica de grau mitjà, un cop superada la prova d’accés.

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica, es vol promoure l’acció emprenedora en el nostre municipi col·laborant activament amb la resta de regidories, ajudant i assessorant als emprenedors des dels diferents àmbits.