Aquest diumenge s’encendran els llums de Nadal a Martorell reforçant les zones comercials

623

Aquest diumenge, s’encendran els llums de Nadal en els principals carrers de Martorell que lluiran fins el proper 8 de gener apostant pel baix consum amb bombetes led amb prop de vuit cents punts de llum. Les principals novetats són el guarniment a les zones comercials, al barri de Can Cases, a la façana de l’Ajuntament i un gran avet de vuit metres d’alçada a la plaça dels Països Catalans.

Prop de 900 llums de Nadal, entre garlandes i figures, il·luminaran a partir de diumenge 29 de novembre els carrers de Martorell i romandran enceses diàriament, de 17.00 a 01.00h, fins passat Reis. L’Ajuntament ha incrementat enguany la lluminària, reforçant les principals avingudes comercials de Nou Martorell i La Vila.

A petició dels botiguers de la Vila, els llums de la zona comercial del nucli antic seran de color blanc, s’il·luminaran els arbres de la plaça de l’Església i es reforçarà la il·luminació a la façana del consistori. A petició dels veïns de Can Cases, hi haurà més il·luminació nadalenca que d’altres anys. Una altra de les novetats serà la instal·lació d’un arbre il·luminat de vuit metres d’alçada a la plaça dels Països Catalans, a tocar de la rambla de les Bòbiles.

Carrers il·luminats

Els carrers i avingudes il·luminades són: avinguda Pau Claris, avinguda Compte de Llobregat, carrer Pep Ventura, Passeig Catalunya, carrer Esparreguera, avinguda Camí Fondo, avinguda Mancomunitats comarcals, avinguda Fèlix Duran i Cañameras, carrer Jacint Verdaguer, carrer Joan Maragall, carrer Josep Pla, carrer Lluís Gaya, avinguda Montserrat, carretera de Piera, avinguda Germans Martí, carrer Francesc Riera, carrer Puig del Ravell, plaça de l’Església, plaça Joan Serrats, carrer Mur, plaça de la Vila, avinguda Francesc Massana, Pont de Mil·lenari, carrer Francesc Santacana, carrer Pere Puig, carrer Josep Anselm Clavé, Rambla de les Bòbiles, plaça Font de la Mina, plaça 25 de Setembre, passatge Quarter, plaça Pere Teixiner i carrer Elias.

Tipus de figures

Els tipus de figures són: boix blanc, estrelles, cortines, flocs de neu, regals 3D, filades de boles de colors (blau, verd, groc i vermell), Bones Festes i estels d’Orient. L’Ajuntament ha instal·lat, a més, sis avets lluminosos a la plaça de les Cultures, rotonda Congost, Portal d’Anoia, plaça Santa Maria, plaça Pompeu Frabra i rotonda del carrer Montserrat (davant Ca n’Oliveras). Les figures, enguany, són més grans que en anys anteriors.

Bombetes de baix consum

La substitució de l’antiga garlanda de fil lluminós pel led actual aconsegueix, en alguns casos, un estalvi energètic de fins el 60 per cent del consum d’energia i una major durabilitat de les lluminàries, ja que el nou sistema pateix menys desgast. D’aquesta manera, l’Ajuntament aposta per una decoració festiva de menor consum.