Aquest divendres arriben a Ca n’Oliveres els Premis de l’Activitat Física i l’Esport

693
Premis Activitat Física i Esport 2022

Tot a punt a Ca n’Oliveres per acollir, aquest divendres 31 de març, els Premis de l’Activitat Física i de l’Esport. Una gal·la organitzada per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Martorell que reconeix diversos àmbits de l’activitat física i l’esport i els mèrits assolits per persones, entitats i centres escolars de Martorell durant l’any 2022. La periodista d’esports dels serveis informatius de TV3 Marta Bosch conduirà l’esdeveniment.

Els Premis de l’Activitat Física i de l’Esport reconeixen a les persones, centres educatius i entitats locals que han destacat en diversos àmbits de l’activitat física i l’esport al municipi. Els guardons “pretenen donar un enfocament global i divers de l’esport a Martorell, mitjançant diverses modalitats, i reconeixeran els mèrits assolits durant l’any 2022”, tal i com destaca el tècnic d’esports de l’Ajuntament de Martorell, Gerard Franch.

Gerard Franch, tècnic d'esports

Aquest any, en què s’està celebrant la nominació de Martorell com a Ciutat Europea de l’Esport, la ciutadania i les entitats van proposar als premis, en els terminis establerts, 142 candidatures. D’aquestes, el jurat -reunit el passat 16 de febrer- en va seleccionar 64 finalistes, que opten a guanyar una de les 10 categories.

Aquestes són el Reconeixement al Patrocinador de l’Any; l’Èxit Esportiu més rellevant; el Premi a l’Activitat Física i l’Esport Inclusius per a la Cohesió Social i per a la Igualtat d’Oportunitats; el Premi a la Millor Organització d’Esdeveniments Esportius; el Premi Valors de l’Esport; el Premi a l’Activitat Física i l’Esport Saludables; el Premi Dirigents de l’Esport; el Premi a l’Esportista de l’Any en Categoria Masculina; el Premi a l’Esportista de l’Any en Categoria Femenina i el Premi al Reconeixement al Centre Educatiu.

Franch explica que, en aquesta selecció, el jurat va determinar “5 finalistes per categoria, amb algunes excepcions, com ara la categoria dels patrocinadors, on totes les candidatures seran finalistes. O bé en les categories de millor esportista femenina i masculí, en què hi haurà 3 candidatures finalistes en cada cas”. Finalment, en la categoria del centre educatiu “hi haurà 2 candidates, ja que les escoles de Primària van presentar-ne una de conjunta”.

Gerard Franch, tècnic d'esports

El tècnic d’esports del PMSAPM destaca “l’elevat nivell de les candidatures presentades, que va provocar uns resultats de les votacions molt ajustats”.

Alhora, anuncia que els guanyadors es coneixeran aquest divendres a la gala, “que començarà a les 20.00h, tot i que s’obriran portes a la Nau#1 des de mitja hora abans per a tothom qui hagi reservat la seva localitat a les oficines d’atenció a l’usuari del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM)”.

Gerard Franch, tècnic d'esports

El jurat d’enguany l’ha presidit l’alcalde Xavier Fonollosa i l’han integrat el regidor d’Esports de l’Ajuntament, Gerard Mimó; el director del PMSAPM, Valentí Santos; el tècnic de la Regidoria d’Esports, Gerard Franch; els guanyadors dels premis d’honor de l’edició del 2018 i 2019, Miquel Fusalba, Francisco Esteban i Joan Tort respectivament; i tres membres independents: Antoni Real (periodista esportiu de Televisió de Catalunya) Eva Calbó (gerent del Consell Esportiu del Baix Llobregat) i Eva Benito (directiva de la Federació d’Associacions de Gestors de l’Esport a Espanya i Secretària General de l’Associació de Gestors Esportius de Catalunya).