Aquest divendres, darrer dia per enviar originals al 46è Premi Vila de Martorell

757
Presentació dels llibres del Premi Vila
Presentació dels llibres del Premi Vila

Aquest divendres 19 de febrer a les 00.00h finalitza el termini per presentar originals al 46è Premi Vila de Martorell. Totes les persones interessades hauran d’enviar els originals en PDF a premivila.martorell.cat. Enguany es convoquen quatre premis principals -poesia en català i castellà, la traducció de clàssics ‘Memorial Montserrat Ros’ i el microrelat- i set premis locals.

Després d’un any d’absència, torna un dels certàmens literaris de més prestigi i tradició a Catalunya. Ho fa amb una dotació de 7.500 euros, la publicació d’obres i la participació en tallers d’escriptura. L’organització ha inclòs les obres presentades en l’edició de l’any passat abans que s’anul·lés -sempre i quan els seus autors no hagin indicat el contrari a premivilamartorell@martorell.cat-. Per a qualsevol dubte, es disposa d’aquest mail i del telèfon 93 775 60 60.

Andreu González, regidor de Cultura, Patrimoni Històric i Museus de l’Ajuntament, garanteix que la 46a edició es farà “sigui quina sigui la situació sanitària”, i que els premis “tornen a ser molt atractius per la dotació econòmica, l’edició de les obres guanyadores i el fet de posar èmfasi en la participació local”.

Andreu González, regidor de Cultura
46è Premi Vila Martorell

Es convoquen quatre premis generals i set locals

Els premis principals tornen a ser el de poemes en català i poemes en castellà, amb 2.000 euros cadascun i l’edició de l’obra, que ha de ser original i inèdita, amb una extensió mínima de 500 versos.

El Premi Traducció de Clàssics Memorial Montserrat Ros -en el que hi col·labora l’editorial Adesiara- concedeix 2.000 euros i la publicació del llibre per al millor projecte de traducció al català d’una obra literària grega o llatina de l’antiguitat, l’Edat Mitjana, el període Bizantí o el Renaixement.

Per a joves i adults, es proposa el Microrelat, dotat amb 400 euros, i se’ls proposa dedicar-lo a l’experiència del confinament.

Andreu González, regidor de Cultura

A l’apartat d’autors locals s’hi poden presentar tant adults com infants i joves. Per als primers, es convoca la categoria del Llibre de Poemes o Obra en Prosa en Català -780 euros, un taller d’escriptura i l’edició de l’obra-; el premi al Conte -100 euros i un taller d’escriptura- i al millor Poema -100 euros i un taller d’escriptura-.

Per a infants i joves, l’organització proposa també escriure sobre l’experiència de la crisi sanitària, en modalitats de conte i poema, i en categories segons edat: cicle superior de primària o bé joves de 12 a 18 anys.