Armadans analitza les violències a ‘Pau. El valor de la vida als nostres temps’

500
‘Pau. El valor de la vida als nostres temps’

El politòleg i periodista Jordi Armadans (Barcelona, 1968) ha presentat aquesta tarda el seu llibre Pau. El valor de la vida als nostres temps, a la Biblioteca Francesc Pujols. L’acte, presentat per Lourdes Vargès, ha consistit en una lectura crítica sobre l’estat del conflicte global i com es pot dur a terme una resposta amb coherència i responsabilitat, per prioritzar la vida de totes les persones. L’escrit reflexiona sobre el paper que tenen la justícia, la pau i els drets humans en les societats democràtiques, que actualment estan sacsejades per múltiples formes de violència física, estructural i cultural.

Tal com explica Armadans, el llibre “parteix d’una base molt positiva, en què queda constant que de vegades fem molts esforços per preservar la vida i després ho contrasto amb el seguit de violències físiques i estructurals que tenim al món i que sembla que a vegades ens deixa indiferents. En acabat, s’aborda el fet que tenim una gran maquinària bèl·lica de destrucció que oficialment existeix per proveir-nos seguretat, però que en la pràctica és un element més de la inseguretat. En definitiva es pretén posar l’accent en què hem de posar la vida de les persones al centre de totes les polítiques i fer una defensa activa dels drets humans”.

Jordi Armadans, autor del llibre 'Pau. El valor de la vida als nostres temps'

La idea d’escriure aquest relat neix de la necessitat de fer visibles els distints tipus de violències que ens assetgen cada dia i de reivindicar polítiques que vagin més enllà de la retòrica, per prendre mesures reals. Tot i això, Jordi Armadans no deixa fora la resta de ciutadans, que hi podem actuar a través de tres dimensions diferents “la més important és la col·lectiva, que es tracta de fer campanyes i mobilitzar-se; l’altra és la social, és a dir, tractar que les nostres relacions amb els altres siguin el més justes i pacífiques possible, i, finalment, està la dimensió personal, que engloba la nostra forma de consumir i moure’ns pel món”, ha afirmat l’autor.

Jordi Armadans, autor del llibre 'Pau. El valor de la vida als nostres temps'

Jordi Armadans va ser director FundiPau (Fundació per la Pau). És un reconegut analista sobre conflictes, seguretat, desarmament i cultura de pau. Armadans es va graduar en Ciències de la Comunicació el 1993, i en Ciències Polítiques i Sociologia el 1995 per la Universitat Autònoma de Barcelona i és llicenciat en el Màster en Teoria Social i Política per la Universitat Pompeu Fabra el 1997. Com a representant de l’ONG, va participar en diversos processos diplomàtics sobre desarmament i control d’armes a les Nacions Unides com el Tractat sobre el Comerç d’Armes (2014) i la Convenció de prohibició de les bombes de dispersió (2010).