Arriba a Martorell CineXic, cicle mensual de cinema infantil en català

937

La Regidoria de Cultura i l’associació Cinema del Diable se sumen a CineXic, una programació mensual de cinema familiar en català dirigida a infants de 3 a 12 anys. Aquesta és una iniciativa d’Òmnium Cultural conjuntament amb les distribuïdores Pack Màgic i Rita&Luca. A Martorell, es durà a terme a l’Auditori Joan Cererols i la primera sessió tindrà lloc aquest diumenge.

La iniciativa pretén complementar l’oferta de cinema en català que fan els circuits més comercials a partir de vuit passis durant aquest 2022. L’objectiu és “fomentar la llengua catalana en el camp audiovisual, donant un impuls al cinema d’origen europeu i projectant una pel·lícula al mes, dirigida al públic familiar i nens i nenes entre 3 i 12 anys”, tal i com desgrana la membre d’Òmnium Pla de Montserrat, Maria Esteban.

Maria Esteban, membre d'Òmnium Pla de Montserrat

La primera entrega serà aquest diumenge, 30 de gener, a les 12.00h, a l’Auditori Joan Cererols. Les entrades es poden comprar al web entrades.martorell.cat, i els preus seran de 3 euros la general i de 2 euros per als socis d’Òmnium Cultural i el CineClub. Es projectarà el film francès Ernest & Celestine, contes d’hivern (2017). Una nova adaptació dels populars contes infantils de Gabrielle Vincent, d’una durada de 52 minuts.

L’Ernest és el protagonista. Es tracta d’un os gran amb esperit d’artista i cor generós. Amb ell viu la Celestine, una rateta òrfena que fa temps va acollir a casa seva. Junts viuran tota mena d’aventures mentre preparen l’arribada de l’hivern.

Esteban explica que a Martorell hi haurà projeccions “de gener a maig i d’octubre a desembre. Vuit films a cura de Pack Màgic i Rita&Luca, especialitzats en la distribució de cinema infantil, capdavanters a l’estat espanyol i responsables de projectes de difusió com El meu Primer Festival, Un dia de Festa o El Kinosaure”.

Maria Esteban, membre d'Òmnium Pla de Montserrat

CineXic es desplega actualment en 43 espais de tot Catalunya -18 a la demarcació de Barcelona; 9 a la de Tarragona i 8 a les de Lleida i Girona- que formen una xarxa estable de programació regular de cinema familiar en català. Aquest circuit vol ser viver de nous espais i arribar a tothom: a indrets de Catalunya on avui no hi ha una programació estable d’aquestes característiques, per a que tots aquells ciutadans i ciutadanes que volen cinema en català hi puguin accedir.