Arxivada la causa per corrupció contra l’expresident de la Diputació Salvador Esteve

1515

El jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona ha arxivat la causa per corrupció contra l’expresident de la Diputació de Barcelona i exalcalde de Martorell Salvador Esteve. Esteve (CDC) va ser retingut per la Policia Nacional el maig del 2018 amb més d’una vintena de persones en l’operació ‘Voltia’ per suposades subvencions irregulars a entitats de cooperació internacional i que podrien haver desviat a CDC.

El jutjat ha tancat definitivament l’expedient, i ha dictat l’arxiu del mateix per totes les persones investigades, entre les que estava en Salvador Esteve.

La jutgessa ha decretat el mateix respecte a subvencions de la Diputació a Pimec i a Aliances Estratègiques al Marroc. La magistrada decreta el sobreseïment de la investigació sobre aquestes partides econòmiques atès que tant la declaració dels investigats com dels testimonis porta a concloure la inexistència de pressions pera aquestes concessions i es conclou que no hi ha hagut irregularitats, com ja havia plantejat el ministeri fiscal.