Assotea i la Federació Catalana d’Autisme impartiran una sessió de sensibilització a cossos policials de Martorell

477

Assotea (Associació de Familiars i Persones amb Autisme) de Martorell i la Federació Catalana d’Autisme, organització que engloba 44 entitats de tot Catalunya, oferiran el proper 14 de març un curs a Mossos d’Esquadra i Policia Local de Martorell per tal sensibilitzar sobre el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

La sessió començarà amb una presentació d’Assotea Martorell, per tal que les persones assistents puguin conèixer la tasca que fan com a entitat d’autisme i de referència al municipi. A continuació, Carolina Amat, directora tècnica de la Federació Catalana d’Autisme, farà una introducció sobre l’autisme, explicant en què consisteix la condició i proporcionant recomanacions i eines perquè els agents policials sàpiguen com actuar en situacions concretes on estan implicades persones del col·lectiu autista. A més, es presentaran dos casos reals d’intervencions policials amb persones amb autisme i les seves famílies, per tal d’estudiar-los, així com identificar bones i males pràctiques.

Segons Cristina Murillo, directora d’Assotea Martorell, “és fonamental que els agents estiguin ben preparats per a comprendre i actuar de manera adequada en situacions que involucrin a persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). Sensibilització i capacitació és imprescindible per a interactuar de manera adequada amb les persones de condició autista, ja que la seva actuació pot marcar una gran diferència en l’experiència d’aquestes persones i les seves famílies. Aquesta col·laboració tindrà un impacte positiu en la comunitat autista, en millorar l’atenció i comprensió per part dels cossos de seguretat”.

Cristina Murillo, directora Assotea Martorell

“El valor dels casos reals presentats, gràcies a l’anàlisi detallada d’aquestes intervencions pot proporcionar aprenentatges significatius per a millorar les pràctiques i garantir un tracte més respectuós i efectiu cap a les persones amb autisme”. Des d’Assotea Martorell “volem agrair a la Federació Catalana d’Autisme, així com el treball conjunt amb les mares i pares del col·lectiu autista i la comissaria de Cornellà de Llobregat, la seva valuosa col·laboració que ha fet possible la realització d’aquesta important activitat”, apunta Murillo.

Cristina Murillo, directora Assotea Martorell

Aquesta iniciativa està emmarcada dins la col·laboració que la Federació Catalana d’Autisme ha iniciat amb Mossos d’Esquadra, amb l’objectiu d’acostar l’autisme als cos, sensibilitzar-lo i millorar l’atenció de les forces de seguretat cap a la comunitat autista. L’activitat que se celebrarà a Martorell ha estat possible gràcies al treball conjunt de la Federació amb dues mares del col·lectiu autista de Cornellà de Llobregat i de la comissaria de la mateixa ciutat, que s’ha estès per tota la regió policial.