Berenar, ball i homenatge als nascuts l’any 1935 per acomiadar la Setmana de la Gent Gran

677
Cloenda Setmana de la Gent Gran
Cloenda Setmana de la Gent Gran

La 31a Setmana per a l’Envelliment Actiu i la Gent Gran, organitzada per l’Ajuntament de Martorell i els esplais d’avis, ha clos aquest divendres a El Progrés amb un berenar, actuació musical de Marc Anglarill i l’homenatge als qui compleixen aquest any 84. Hi ha assistit prop de 400 persones, entre elles l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor en funcions de Gent Gran i Salut, Albert Fernández. Durant tota aquesta setmana, la gent gran ha gaudit d’una àmplia oferta d’activitats de lleure, aprenentatge i intercanvi generacional.

“M’agrada venir a tots els actes que feu la gent gran, però en especial a aquest perquè us hi aplegueu tots”, ha dit Xavier Fonollosa. L’alcalde de Martorell ha reconegut “la feina impagable” dels responsables dels esplais de gent gran, Maria Walias i Víctor Pujol, així com la tasca del personal de l’Ajuntament que treballa pel benestar de la gent gran.

El moment més emotiu de la vetllada ha estat l’homenatge als usuaris dels esplais de La Vila i Buenos Aires, i de les residències Anoia i Sant Joan de Déu nascuts el 1935, que enguany compleixen 84 anys. “Heu tingut una vida plena i activa, i que per molts anys seguiu així”, els hi ha desitjat el batlle.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La Setmana de la Gent Gran va començar dilluns amb el comiat del projecte ‘Us posem guap@s’, desenvolupat conjuntament amb estudiants del Pla de Transició al Treball (PTT). Aquest és un dels tres programes -junt amb ‘Una carta, una amiga, un amic’ i ‘Joves 2.0 i avis savis’– que fomenten tot l’any la relació entre grans i joves. Xerrades sobre salut o noves tecnologies, tallers de manualitats o musicoteràpia, passejos amb poni, ball, teatre, karaoke i sessions de jocs de taula o un cinefòrum han completat la programació.

Durant la setmana també hi ha hagut tres exposicions: una d’art, dibuix i pintura, infantil i de gent gran a Cal Nicolau i una de l’Escola de Patronatge i Costura a El Círcol. També una altra de manualitats a l’Esplai de Buenos Aires.