Caballero presenta ‘Recetas de tapas y pinchos’ amb un taller pràctic a la Biblioteca

479

El martorellenc David Caballero ha presentat, aquest dijous a la Biblioteca, el llibre Recetas de tapas y pinchos. Ideas y platos para ir de tapas sin salir de casa. L’autor ha estat acompanyat del regidor de Comerç de l’Ajuntament, Lluís Amat, el jove cuiner, Kim Mas, i el periodista Josep Sucarrats, director de la revista Cuina.

Per fer una bona tapa no cal sortir de casa, així ho ha volgut fer palès David Caballero al seu receptari. El lector hi trobarà “receptes de tapes, pinxos, muntadets, platerets o brotxetes més clàssiques, amb propostes més atrevides, pensades per a menús complerts per a cada ocasió”, ha dit David Caballero. Tot plegat arrodonit amb la gràcia i les anècdotes de l’autor, qui també recomana les millors begudes per maridar cada plat.

Dividit en nou capítols, que poden funcionar com a un sol menú i que expliquen petites històries personals, Caballero té en compte tots els gustos i situacions a l’hora de proposar les seves receptes: omnívors, vegans, primeres cites, tapes amb amics, espectadors d’un partit de futbol, cuina sense foc, tapes amb estrella, menjar typical spanish o cuines internacionals.

Presenta les receptes d’un manera “fàcil i didàctica, des de les més senzilles a les més complicades”, amb voluntat d’apropar-se al lector cuinetes. La cal·ligrafia infantil del disseny de la col·lecció ajuda a endinsar-s’hi.

El cuiner ha fet una demostració i ha elaborat sis tapes incloses al llibre: daus de salmó marinat amb salsa Tzatziky de iogurt, fajita d’amanida Cèsar i pollastre, muntadets de sardina marinada a la taronja amb raïm, guacamole amb formatge feta i totopos (natxos) i copa de pa amb xocolata, oli i sal.

David Caballero va guanyar el concurs Joves Cuiners de Catalunya (2010), ha creat la seva pròpia empresa, Estudi Gastronòmic, i col·labora habitualment a la revista Cuina.