12a jornada portes obertes Can Serra

El Centre Ocupacional de Can Serra celebra demà dimarts la 13a jornada de portes obertes. L’activitat s’iniciarà, a les 11.00h, amb la recepció dels visitants i la benvinguda de l’alcalde Xavier Fonollosa, i s’allargarà durant tot el matí. Es podrà veure una exposició d’arts plàstiques, es farà un taller de plantada de flors i es coneixerà La Botiga de Can Serra, que ofereix productes artesanals fets a mà. Els assistents també gaudiran d’un pica-pica i seran obsequiats amb una flor cultivada per les persones de Can Serra.

Can Serra és un servei diürn adreçat a atendre aquelles persones majors de 16 anys que, per les seves característiques, necessiten una atenció i recursos més específics que la prestada pels Serveis Bàsics. L’objectiu és facilitar la inclusió social i laboral de les persones que ho necessitin, en funció de les possibilitats de cadascuna i a través d’un pla d’atenció individual.

El centre s’organitza en un horari d’atenció de 40 hores setmanals, matí i tarda, i en dos serveis (STO i SOI). El Servei de Teràpia Ocupacional (STO) s’ocupa de l’atenció a persones que hagin finalitzat els estudis obligatoris i tinguin reconeguda la discapacitat intel·lectual amb un grau superior al 65%.

Per l’altra banda, el Centre de Can Serra també inclou el Servei Ocupacional d’Inserció, que té l’objectiu d’atendre a persones amb discapacitat que han acabat el període de formació escolar, tenen capacitat productiva adequada per integrar-se en un centre especial de treball, però, no es troben integrats laboralment en aquest tipus d’empresa; i, també, les persones amb discapacitat que estan pendents d’integrar-se en un STO.

Les persones de Can Serra fan diverses activitats, entre les quals es troben la jardineria a la Masia de Can Serra i a altres espais municipals; tallers d’horta i manteniment de Can Serra; classes de cuina; inclusió social, participació en esdeveniments culturals del poble; elaboració de centres de taula per a actes de l’Ajuntament; xerrades a càrrec de professionals externs; bricolatge; tècniques de conservació d’aliments; assemblees; arts plàstiques; jocs de taula; manualitats; esports; informàtica; el programa Can Serra Parla a Ràdio Martorell 91.2 FM, i excursions.