El Centre Ocupacional de Can Serra celebra tradicionalment durant el desembre la Trobada amb les Famílies. Aquest any, la situació sanitària els ha impedit fer aquest acte emotiu, on acostumen a projectar un audiovisual per mostrant als seus essers estimats la tasca feta durant el curs i a degustar un petit refrigeri per celebrar plegats les festes. Tot i això, han volgut enregistrar un vídeo parodiant la trobada, que han compartit a través de Youtube i Instagram (@canserra_martorell).
Una trentena d’usuaris del Centre Ocupacional de Can Serra, els qui durant aquesta època de pandèmia hi assisteixen de forma continuada, són els protagonistes d’aquest vídeo, dirigit i editat pel treballador Jaume Mir. A partir del 23 de novembre, quan hi van ser tots, van fer els assajos i l’enregistrament, ja que durant més de 16 setmanes van tenir usuaris confinats a casa.
Salomé Moliné, directora del Centre Ocupacional de Can Serra, comenta que “amb tot el que estem vivint, alguna cosa havíem de fer per aconseguir l’impacte positiu de la trobada a la comunitat Can Serra. Si en ple confinament vam fer un vídeo, per la Trobada amb les Famílies en faríem un altre segur, això ho vam tenir sempre clar”.
Reproductor d'àudioSalomé Moliné, directora Centre Ocupacional Can Serra
“Hem tingut la capacitat de riure de nosaltres mateixos, fet que ens fa pensar la maduresa dels usuaris, les famílies, els treballadors i l’entitat que formen Can Serra. Hem rigut de la trobada presencial que fem cada any representant una paròdia sana i divertida. Han representat tots els papers de la trobada: la presentadora, la presidenta de l’associació, la directora, l’alcalde i a ells mateixos. Us convidem a veure el vídeo i que ens conegueu una mica més”, diu Moliné.
Reproductor d'àudioSalomé Moliné, directora Centre Ocupacional Can Serra
Can Serra és un servei adreçat a facilitar a les persones amb alguna discapacitat intel·lectual una atenció diürna per assolir la seva inclusió social i laboral, en funció de les possibilitats de cadascuna i a través d’un pla d’atenció individual. La masia ofereix activitats relacionades amb la jardineria, l’horta i el manteniment d’espais verds, així com a activitats que milloren l’autonomia i la inclusió social de les persones usuàries.
És en aquest espai on hi ha el viver municipal amb els seus dos hivernacles, d’on surten les flors i plantes que ornamenten els jardins i parterres dels espais públics de Martorell. Enguany, gràcies a la seva feina, el nostre poble ha revalidat les Tres Flors d’Honor del certamen Viles Florides de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) per sisè any consecutiu.