Cantants d’onze nacionalitats competiran en el 2n Concurs de Cant Josep Palet

666
1r Concurs de Cant Josep Palet
1r Concurs de Cant Josep Palet

Les inscripcions per al 2n Concurs de Cant Josep Palet han tancat amb 58 inscrits procedents d’11 nacionalitats diferents. El certamen, organitzat per Joventuts Musicals de Martorell i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, es durà a terme entre els dies 8 i 11 de març a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural.

El país amb més participants és Espanya, seguit de Colòmbia, els Estats Units i Veneçuela. La resta d’inscrits procedeixen de Sèrbia, Portugal, Hongria, Argentina, Alemanya i Corea del sud. Els cantants que s’hi ha presentat opten a 9 premis entre els quals hi ha imports en metàl·lic, beques i contractes. El president de Joventuts Musicals de Martorell, Aleix Palau, es mostra satisfet amb l’alt índex de participació i destaca que “el certamen s’està consolidant, tant aquí com a fora”.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals Martorell

Enguany el Concurs Palet presenta diverses novetats respecte a l’any anterior. El primer premi s’endurà 2.000 euros (en la passada edició n’eren 1.000), a més de l’ingrés a la Xarxa de músiques de Joventuts Musicals de Catalunya, premi que atorga la federació de Joventuts Musicals de Catalunya i un concert en el cicle M’Clàssics de Martorell. Com a novetat, el premiat farà a Martorell l’estrena mundial d’una obra del compositor Joan Magrané amb text del filòsof i escriptor Francesc Pujols i Morgades. “Aquest nou premi enceta la col·laboració entre el Concurs Palet i la Fundació Francesc Pujols, que patrocina el premi”, remarca Aleix Palau.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals Martorell

El primer premi també accedirà directament a la semifinal del Sonora International Opera Comptetition Francisco Araiza, que es farà a finals de 2018 a Mèxic i que inclou desplaçament, allotjament i dietes. Com a complement, el guardonat rebrà també una caixa d’oli Masia Can Viver. El segon premi està dotat de 1.000 euros i el tercer de 500 euros, a més dels respectius concerts al cicle M’Clàssics de Martorell.

Premis especials

Aquest edició comptarà amb el Premi Joan Cererols “al millor intèrpret de música antiga, que s’entregarà amb motiu del quart centenari del naixement d’aquest compositor martorellenc i consistirà en un concert dintre de la programació commemorativa de l’any Cererols 2018”, explica el president de Joventuts Musicals de Martorell.

L’altra guardó és el Premi Victoria de los Ángeles, fruit d’un acord entre la Fundació Victoria de los Ángeles i Joventuts Musicals de Martorell. “Aquest reconeixement implica una beca per participar a totes masterclasses i activitats formatives de la Fundació Victoria de los Ángeles i del festival LIFE Victoria”, destaca Palau. El premi suposa, a més d’una important oportunitat per als participants, la implicació en el certamen d’una de les institucions de referència dins l’àmbit musical estatal.

Els altres premis especials són el dels Sopars lírics 7 Portes, consistent en un concert dintre del cicle de concerts del restaurant barceloní; el dels Amics de l’Òpera de Sarrià, consistent en participar en una de les produccions que fa aquesta companyia; i els premis nominals als millors intèrprets de bel canto, música catalana i premi del públic.

El jurat

El jurat, repartit entre les fases semifinal i final, el formaran Christina Scheppelman, Xavier Sabata, Roger Alier, Marta Mathéu, Jordi Maddaleno, Raúl Giménez, Anna Tobella, Aleix Palau i Joan Magrané. Les dues fases es duran a terme a l’Auditori Joan Cererols de Martorell i estan obertes al públic.