Catalunya Contra el Càncer fa dissabte una col·lecta per a la investigació i el suport als pacients

319

La junta local de l’Associació Catalunya Contra el Càncer celebrarà, el proper dissabte 18 de maig, el seu recapte anual muntant taules de donació. Una cita per demanar la col·laboració de tota la societat amb l’objectiu d’impulsar la investigació en càncer i continuar prestant serveis de suport i acompanyament a les persones que el pateixen i a les seves famílies. Les voluntàries instal·laran cinc parades tot el matí, amb guardioles solidàries i informació.

Les cinc taules s’ubicaran “al Mercat Municipal de Les Bòbiles, a la rambla de Pep Ventura, al bloc número 1 de Buenos Aires, a la plaça de la Vila i a la plaça de la Creu, entre les 09.00 i les 14.00h. Les voluntàries oferiran informació i disposaran d’unes guardioles per a recaptar diners per a la investigació i per ajudar les persones amb càncer”, apunta la presidenta de la junta local, Montserrat Capmany.

Montserrat Capmany, presidenta de la junta local de Catalunya Contra el Càncer

L’entitat facilita altres vies per a ser solidari, com ara enviar un missatge amb el text AECC al 38014, amb un cost de 6 euros; fer una aportació al número de compte ES71 0049 0001 51 2510080004; recaptant a les xarxes socials des de la web mihucha.contraelcancer.es o a través de PayPal.

Així vol conscienciar la ciutadania al voltant del càncer, que és el problema sociosanitari més important del món. Un de cada dos homes i una de cada tres dones tindrà càncer al llarg de la vida. Des de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) apunten que a tot l’estat, hi ha un diagnòstic de càncer cada 2 minuts, i es calcula que per al 2030 hi haurà més de 317.000 nous casos.

Per això, impulsen anualment aquesta campanya de recapte de diners, que enguany s’ha titulat “Tots contra el càncer”, amb la mirada posada en superar el 70% de supervivència a la malaltia. Actualment, la taxa en homes és del 55,3% i en dones del 61,7%.