Catalunya contra el Càncer recapta 4.600 euros amb el sopar benèfic a El Progrés

1953
Sopar benèfic contra el càncer
Sopar benèfic contra el càncer

La sala teatre d’El Progrés es va omplir el passat dissabte, 30 de setembre, per una bona causa: recaptar 4.600 euros per lluitar contra el càncer. Un total de 223 comensals van assistir al sopar benèfic anual, organitzat per l’associació Catalunya contra el Càncer de Martorell. La vetllada va incloure una rifa amb més de 200 articles cedits de forma altruista per comerços i empreses locals.

Al sopar hi va assistir el Dr. Albert Biete, cap del Servei d’Oncologia Radioterapèutica de l’Institut Clínic i president del Comitè Tècnic de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC)-Catalunya contra el Càncer. L’oncòleg va assegurar que el càncer és una malaltia complexa, amb diferents tipologies, i caldran anys per trobar-ne la cura definitiva. No obstant això, “en aquests moments, tenim 36 MEUR actius en diferents programes de recerca contra la malaltia a tot l’estat; i Catalunya rep el 60% dels ajuts, ja que és aquí on es concentra la major part de programes d’investigació contra el càncer”.

Reproductor d'àudio
Dr. Biete, cap Servei Oncologia Institut Clínic

Biete va insistir en la prevenció i promoció d’estils de vida saludables per evitar la proliferació de la malaltia, ja que “un de cada tres casos de càncer es pot evitar seguint una bona alimentació, abandonant el tabac, l’abús d’alcohol, l’exposició solar excessiva, el sedentarisme i l’obesitat”. El doctor també va remarcar la importància d’invertir, no només en recerca i campanyes preventives, sinó també en ajut piscosocial per als malalts i les seves famílies.

Reproductor d'àudio
Dr. Biete, cap Servei Oncologia Institut Clínic

En aquest mateix sentit es va pronunciar la vicepresidenta de la provincial de Barcelona AECC-Catalunya contra el Càncer, Cristina Salat, qui va insistir que és “gràcies a la tasca de socis, voluntaris i persones que assisteixen a aquests esdeveniments, que podem desenvolupar campanyes preventives per a que la gent mengi sà, deixi de fumar o es faci revisions periòdiques. També donem beques a joves investigadors per a que trobin una cura a la malaltia, fem suport psiconcològic a malalts i familiars, i ajudem a qui no pot pagar els tractaments”.

Reproductor d'àudio
Cristina Salat, vicepresidenta provincial AECC

“És un sopar que ens intenta sensibilitzar a tots plegats i que s’ha convertit en un esdeveniment social a Martorell”, va dir l’alcalde Xavier Fonollosa. “Aquesta és una entitat que treballa al voltant d’una malaltia que sempre he qualificat d’injusta. Una malaltia dura, difícil, que consumeix a qui la pateix”. Fonollosa, va reconèixer la tasca encomiable d’acompanyament i ajut en la investigació que desenvolupa la junta local.

Reproductor d'àudio
Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La presidenta de l’associació Catalunya contra el Càncer a Martorell, Montserrat Campmany, va expressar paraules d’agraïment a socis, voluntaris i comensals. “Fa 38 anys que us ho agraeixo de tot cor, perquè tots els diners són destinats a la investigació, la prevenció i l’atenció al malalt. Cada any som més els qui fem l’esforç d’ajudar per fer realitat aquesta festa”, va explicar.

Reproductor d'àudio
Montserrat Campmany, presidenta junta local Catalunya contra el Càncer

Dijous, 19 d’octubre, es commemora el Dia Mundial del Càncer de Mama. La junta local de l’associació Catalunya contra el Càncer té previst il·luminar de rosa el pont d’Anoia quan es faci fosc. A més, de 10.00 a 13.00h, instal·laran taules petitòries a la plaça de la Vila i davant l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi vendran polseres i ulleres roses.