#ChallengeFutur, iniciativa perquè els adolescents coneguin opcions laborals atractives

844

En el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia (TTT) de la Diputació de Barcelona s’ha posat en marxa el projecte #ChallengeFutur. Un repte entre joves influencers que vol donar a conèixer entre els adolescents ocupacions industrials, científiques i tecnològiques que esdevenen una opció laboral atractiva i amb bon futur per als joves. És el cas de la influencer Juliana Canet, qui ha explicat en primera persona com és fer d’instal·ladora de plaques solars a l’empresa Solar Tradex.

Aquest projecte, en el qual hi participa l’Ajuntament de Martorell a través del TTT Martorell Urban Lab, compta amb diferents vídeos en els que joves influencers expliquen com són i en què consisteixen diverses professions: instal·lador de plaques solars, auxiliar de manteniment de vehicles elèctrics de mobilitat urbana, controlador de línia d’envasat automatitzada, agricultor 4.0, tècnic de teixits i científic de dades, entre d’altres.

El tret de sortida el dona la tiktoker Gemmeta amb la professió d’administradora de xat bots. Ella, després de completar el repte, li passa el testimoni a la Berta Aroca, que fa per un dia d’auxiliar de manteniment de vehicles elèctrics de mobilitat urbana i successivamet els joves influencers s’han anat proposant els reptes. També participen en aquest #ChallengeFutur els influencers Long Li Xue, Juliana Canet, Àlex Tous, Maria Vallespí, David Itsme, Llum, Gemma Pérez, Nadine Romero i Raul Roco.

Aquesta iniciativa, que es fa amb la col·laboració d’adolescent.cat, s’emmarca en el programa Treball, Talent i Tecnologia, impulsat per la Diputació de Barcelona. El projecte, dotat amb 10 milions d’euros, es va posar en marxa el 2020 i clourà el 2023. Amb ell es  vol detectar les necessitats reals que tenen les persones i les empreses de cada territori relacionades amb la tecnologia, fer partícip el teixit socioeconòmic i fomentar la col·laboració publicoprivada i publicopública.

A més, el projecte TTT persegueix disminuir la bretxa tecnològica de les persones, millorar la seva ocupabilitat i facilitar-ne la inserció laboral. Així, el programa inclou formació professionalitzadora de base tecnològica a mida de les necessitats empresarials detectades, amb la qual cosa, es desenvolupen les competències digitals dels participants a l’hora que s’incrementen les oportunitats d’accedir a feines més qualificades i millor remunerades.

El programa també preveu la creació de grups de treball integrats per ens locals i empreses per dissenyar la formació, tutoritzar les persones formades amb contracte de pràctiques i realitzar jornades de networking que posin en relació les persones participants amb les empreses.

El #ChallengeFutur és la continuïtat del #ChallengeIndústria que es va dur a terme el 2020 i en el que diversos instagramers es reptaven a fer per un dia les tasques d’alguns oficis que podem trobar al sector de la indústria.