Cinc dies de festa al Pont del Diable comencen diumenge amb el Concurs de Pesca Infantil

766

El 36è Concurs Infantil de Pesca d’aquest diumenge, 16 de juny, serà el tret de sortida de la programació festiva del barri del Pont del Diable. El gruix de les celebracions arribarà el proper cap de setmana, com és habitual al voltant de la festivitat de Sant Joan. En destacaran el sopar de germanor, el pregó, el concurs d’allioli i l’arribada de la Flama del Canigó.

Aquest diumenge arrenca la festa amb el Concurs de la Societat de Pescadors Esportius de Martorell. El punt de trobada serà l’aparcament del Vapor, a les 08.30h. El lliurament de premis és previst, a les 13.00h, a Ca l’Oller.

Festes de Sant Joan 2019. Barri del Pont del Diable
Festes de Sant Joan 2019. Barri del Pont del Diable

Quasi tota la programació s’agrupa el proper cap de setmana, del 21 al 24 de juny. El divendres, Pilar Cortadella oferirà un pregó musicat a la capella de Sant Joan (22.00h) acompanyada d’Adela Redondo a la guitarra. Dissabte se celebrarà el tradicional Concurs d’Allioli (21.00h) i tot seguit el sopar de germanor al passeig del Quarter, amb les mescles musicals de Dj Pere. Cada veí s’haurà de portar el sopar de casa.

Pel diumenge és prevista una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Manresa (19.00h) mentre arriba la Flama del Canigó, que voltarà pel barri fins a l’Ajuntament, on es llegirà el manifest i se sortirà cap a la font de la Truita per sopar. Després, les atxes de vent tornaran i encendran la foguera de Sant Joan, i es repartirà coca i cava entre els veïns.

En el darrer dia de festa, Sant Joan, les puntaires faran una petita exhibició de les seves habilitats, des de les 11.00h, just abans de la missa solemne en honor al patró Sant Joan (12.15h), el vermut per a la gent gran i el lliurament de premis del 26è Concurs de Pintura Ràpida dels Amics de l’Art. A la tarda, l’entreteniment per als més petits arribarà amb la trencada d’olles i xocolatada (18.00h). Les havaneres del grup Roques Blaves (19.00h), el sorteig del be, un sopar amb entrepans i la traca acomiadaran les celebracions fins l’any a vinent.